Hjemmelaget frokostblanding
lag din egen frokostcereal hjemme med denne enkle oppskriften. sunn, rask og tilpasset dine smakspreferanser. perfekt for en energirik start på dagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 7 kopper hurtigkokte havregryn
- 2. 1 kopp hvetekim
- 3. 1 kopp hvetekli
- 4. ½ kopp brunt sukker
- 5. ½ kopp vegetabilsk olje
- 6. ½ kopp honning
- 7. ½ kopp vann
- 8. 1 ss vaniljeekstrakt
- 9. 1 ts malt kanel (valgfritt)
- 10. 1 ts malt muskatnøtt (valgfritt)
- 11. 1 ts salt
- 12. 1 kopp hakkede dadler
- 13. 1 kopp hakkede pekannøtter
- 14. 1 kopp kokosflak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
- 22. I en stor bolle, bland havregryn, hvetegerm og hvetekli.
- 33. I en middels stor bolle, bland brunt sukker, vegetabilsk olje, honning og vann. Rør inn vaniljeekstrakt, kanel, muskatnøtt og salt.
- 44. Bland den brune sukkerblandingen inn i havregrynsblandingen til det er jevnt fuktig, og hell det i en stor, bred ildfast form.
- 55. Stek i 45 minutter i den forvarmede ovnen, og rør om hver 15. minutt, til det er lett brunt.
- 66. Bland dadler, pekannøtter og kokosnøtt inn i formen, og fortsett å steke i ca. 15 minutter.
- 77. La det avkjøle, og oppbevar i lufttette beholdere.