
Grillede krydrede hvite sopp
oppskrift på grillede krydrede hvit sopp, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje spisskummenfrø
- 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 1/4 kopp grovhakket fersk flatbladet persille
- 1 til 1 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 680 gram middels store hvite sopp (ca. 5 cm i diameter), stilker trimmet i flukt med hatten
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- Spesialutstyr: en morter og støter eller en elektrisk kaffekvern/krydderkvern
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen for koking over middels varm kullgrill (moderate varme for gassgrill). (Hvis du bruker en kullgrill, åpne ventene i bunnen av grillen, og tenn på kullene. Når kullene blir gråhvite (ca. 15 minutter etter tenning), hold hånden 12,5 cm over grillristen for å vurdere varmen på kullene slik: Varmt: Når du kan holde hånden der i 1 til 2 sekunder; Middels varmt: 3 til 4 sekunder; Lavt: 5 til 6 sekunder. Hvis du bruker en gassgrill, forvarm brennerne på høy varme, med lokk på, i 10 minutter, og reduser deretter til den temperaturen som oppskriften angir, hvis nødvendig.) Mens kullene tennes, varm opp en tørr liten tykk stekepanne (helst støpejern) over moderat lav varme til den er varm, og rist deretter koriander- og spisskummenfrø, ryst pannen hyppig, til de får en litt mørkere farge, i 2 til 3 minutter. Overfør frøene til en morter eller en grinder og la dem avkjøle helt, ca. 3 minutter, før du finhakk dem. Overfør krydderblandingen til en stor bolle, og bland inn smør tilsettes, sammen med persille, rød pepperflak (etter smak) og hvitløk, og rør godt til alt er godt blandet. Vend soppene i olje, salt og pepper i en bolle, og grill dem på en lett oljet grillrist, dekket bare hvis du bruker en gassgrill, og snu dem av og til, til de er lett brune og møre, totalt 12 til 14 minutter. Del soppene i fire mens de fortsatt er varme, og vend dem deretter i smørblandingen, og smak til med salt og pepper.
- 2Forbered grillen for koking over middels varm kullgrill (moderate varme for gass). (Hvis du bruker en kullgrill, åpne ventene i bunnen av grillen, og tenn på kullene. Når kullene blir gråhvite (ca. 15 minutter etter tenning), hold hånden 12,5 cm over grillristen for å vurdere varmen på kullene slik: Varmt: Når du kan holde hånden der i 1 til 2 sekunder; Middels varmt: 3 til 4 sekunder; Lavt: 5 til 6 sekunder. Hvis du bruker en gassgrill, forvarm brennerne på høy varme, med lokk på, i 10 minutter, og reduser deretter til den temperaturen som oppskriften angir, hvis nødvendig.)
- 3Mens kullene tennes, varm opp en tørr liten tykk stekepanne (helst støpejern) over moderat lav varme til den er varm, og rist deretter koriander- og spisskummenfrø, ryst pannen hyppig, til de får en litt mørkere farge, i 2 til 3 minutter. Overfør frøene til en morter eller en grinder og la dem avkjøle helt, ca. 3 minutter, før du finhakk dem.
- 4Overfør krydderblandingen til en stor bolle, og bland inn smør tilsettes, sammen med persille, rød pepperflak (etter smak) og hvitløk, og rør godt til alt er godt blandet.
- 5Vend soppene i olje, salt og pepper i en bolle, og grill dem på en lett oljet grillrist, dekket bare hvis du bruker en gassgrill, og snu dem av og til, til de er lett brune og møre, totalt 12 til 14 minutter. Del soppene i fire mens de fortsatt er varme, og vend dem deretter i smørblandingen, og smak til med salt og pepper.