
Karrikyllinggryte i pai
oppskrift på en kremet kyllingpai med krydret curry, perfekt for en mettende og smakfull middag. enkel å lage og full av deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 ss usaltet smør
- 2 store økologiske kyllingbryst, skåret i bitestore biter
- 1/4 kopp mel, til lett å vende kyllingbitene i
- 2 løk, hakket
- 3 gulrøtter, hakket
- 4 kopper økologisk kyllingkraft
- 1/4 kopp rosiner
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss sterk karri pulver
- 1 ts gurkemeie
- 1/2 kopp kokosmelk
- 1 ss sterk mangochutney
- Saften av 1 sitron
- 1/4 kopp skårede mandler, ristet
- 1/4 kopp finhakket fersk koriander (korianderblad)
- 1 (8-unse) ferdigkjøpt, kjøleskapskald paideig
- 2 eggehviter, pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 2I en kjele, varm opp olivenolje og smør på middels høy varme. Vend lett kyllingbitene i mel, og tilsett dem deretter i kjelen sammen med løk og gulrøtter. Surr i 8 til 10 minutter, til kyllingen er lett gyllen på alle sider.
- 3Deglaser kjelen med den organiske kyllingkraften. Tilsett rosiner, brunt sukker, hot curry, gurkemeie, kokosmelk, mango chutney og sitronsaft. Rør godt sammen, og la det småkoke. Skru ned varmen til middels lav, og la det redusere i 20 minutter.
- 4Rør inn de ristet mandelsplittene og strø over hakket koriander (cilantro). Fordel blandingen i 6 små ramekiner à 6 gram. Kjevle ut paideigen til ca. 0,6 cm tykkelse, og strø mel over. Stikk ut sirkler som er omtrent 2,5 cm bredere enn ramekinene. Dekk ramekinene med paideigen og klem kantene godt sammen. Prikk hull i paideigen med en gaffel. For en personlig touch, bruk kakeutstikkere til å lage former med resten av deigen, og bruk disse til å dekorere paideigen. Pensle toppen av paideigen med eggehvite, og stek i 30 minutter.