Kylling med estragon og hvitvin
Lær hvordan du lager en smakfull kyllingrett med estragon og hvitvin. Perfekt til middag for hele familien. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 (4 ½ pund) kylling, delt i 8 deler
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Mel til støving
- 1 ½ kopper (ca. 10 gram) cipollini- eller perleløk, trimmet og skrellet
- 4 hvitløksfedd, delt i to
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hvitvin, for eksempel Riesling
- 3 kopper lavsaltet kyllingkraft, pluss 1/3 kopp
- ½ kopp hakkede friske tarragonblader, pluss 2 ss
- 2 ss hvetemel
- 2 ss usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1For kyllingen: Varm opp en nederlandsk ovn eller stor kjele med olje på høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper etter smak, og vend den i mel. Kok kyllingen, snu den av og til, til den er brun på alle sider, ca. 8 minutter. Ta kyllingen ut av kjelen og sett den til side.
- 2For sausen: Varm opp den samme pannen som ble brukt til kyllingen over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk, og krydre med salt og pepper etter smak. Kok, mens du rører ofte, til løken er myk, ca. 5 minutter. Øk varmen til høy. Tilsett vin og skrap opp de brune bitene som sitter fast i bunnen av pannen med en tresleiv. Legg kyllingstykkene tilbake i pannen. Tilsett 3 kopper kyllingkraft og 1/2 kopp estragon, og la blandingen koke opp. Skru ned varmen til lav, dekk til pannen og kok, mens du snur kyllingstykkene hver 10. minutt, til de er gjennomkokte, ca. 30 minutter for bryst og vinger, og ca. 40 minutter for lår og drumsticks. Overfør kyllingen til et serveringsfat og dekk løst med aluminiumsfolie mens du ferdigstiller sausen.
- 3For å ferdigstille sausen: I en liten bolle, bland sammen den resterende 1/3 koppen kyllingkraft og mel. Visp melblandingen inn i sausen til den er jevn. La sausen småkoke uten lokk, til den tykner, ca. 8–10 minutter. Rør inn smør og krydre med salt og pepper etter smak. Server sausen over kyllingen og pynt med de resterende 2 spiseskjeene estragon.