Sjokoladebananiskuliser

Sjokoladebananiskuliser

Lær hvordan du lager deilige chocolate banana cake-sicles, en perfekt dessert for sommeren. En enkel oppskrift som passer for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • Kokosnøttoljespray, til smøring
  • 1 1/2 kopper moste modne bananer
  • 2 teskjeer sitronsaft
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1/4 teskje salt
  • 2 kopper pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 3/4 kopp usaltet smør, romtemperert
  • 3 store egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper kulturmelk
  • 300 gram hvit sjokolade av god kvalitet, smeltet
  • 150 gram økologisk ekstra-virgin kokosolje
  • Deigklumper, til dypping

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 16 trepinner til iskrem; silikonformer for iskrem
  2. 2Til kake-isene: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius. Spray silikonformene for iskrem lett med kokosolje.
  3. 3I en liten bolle, bland moste bananer med sitronsaft. I en middels stor bolle, bland mel, natron og salt. I bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk sukker og smør til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene, ett av gangen, og rør deretter inn vaniljen. Tilsett melet litt etter litt, vekselvis med kulturmelk. Rør inn bananblandingen. Hell røren i de forberedte formene, og sett trepinnene midt i hver form. Stek til en kakenål kommer ut ren, ca. 30 minutter.
  4. 4Plasser iskremene på en avkjølingsrist til de er helt avkjølt. Dekk godt til, og sett deretter i kjøleskapet for å avkjøle til de skal brukes.
  5. 5Til glasuren: Bland den smeltede hvite sjokoladen og kokosoljen godt sammen til det er helt innarbeidet. Hell i en varm stålskål. Dypp hver kake-isk i sjokoladeblandingen, la overflødig renne av, og dypp deretter en del av hver iskrem i kakepynt og plasser på bakepapir for å stivne. Sett i kjøleskapet til de er faste, og server deretter.