Hello Fresh Mobile Banner
Enkel ovnsbakt fisk

Enkel ovnsbakt fisk

oppdag en enkel oppskrift på bakt fisk som er sunn, smakfull og perfekt for en rask middag. lett å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 3. 1/4 kopp smør
  • 4. 2 spiseskjeer tørr hvitvin
  • 5. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 6. 1/2 teskje tørket basilikum
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 9. 1 1/3 kopper instantris
  • 10. 1 rød løk, hakket
  • 11. 1 rød paprika, hakket
  • 12. 1 kopp frosne erter
  • 13. 2 fedd hvitløk, hakket
  • 14. 1 pund solefilet
  • 15. 2 plommetomater (Roma), tynne skiver
  • 16. 1 sitron, delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm stor ildfast form med matlagingsspray.
  2. 22. Varm opp kyllingbuljong, smør, vin, sitronsaft, basilikum, salt og svart pepper i en kjele over middels varme til smøret er smeltet, ca. 5 minutter.
  3. 33. Rør inn ris, løk, paprika, erter og hvitløk i den forberedte ildfaste formen. Legg solefiletene oppå risen, og fordel tomatskiver over fisken. Hell smørblandingen over fisk, ris og grønnsaker. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til fisken lett kan deles i flak med en gaffel og risen er mør, ca. 20–25 minutter. Server med sitronbåter.