
Enkel ovnsbakt fisk
oppdag en enkel oppskrift på bakt fisk som er sunn, smakfull og perfekt for en rask middag. lett å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 1/2 kopp kyllingbuljong
- 3. 1/4 kopp smør
- 4. 2 spiseskjeer tørr hvitvin
- 5. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 6. 1/2 teskje tørket basilikum
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1/4 teskje malt svart pepper
- 9. 1 1/3 kopper instantris
- 10. 1 rød løk, hakket
- 11. 1 rød paprika, hakket
- 12. 1 kopp frosne erter
- 13. 2 fedd hvitløk, hakket
- 14. 1 pund solefilet
- 15. 2 plommetomater (Roma), tynne skiver
- 16. 1 sitron, delt i fire
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm stor ildfast form med matlagingsspray.
- 22. Varm opp kyllingbuljong, smør, vin, sitronsaft, basilikum, salt og svart pepper i en kjele over middels varme til smøret er smeltet, ca. 5 minutter.
- 33. Rør inn ris, løk, paprika, erter og hvitløk i den forberedte ildfaste formen. Legg solefiletene oppå risen, og fordel tomatskiver over fisken. Hell smørblandingen over fisk, ris og grønnsaker. Dekk formen med aluminiumsfolie.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til fisken lett kan deles i flak med en gaffel og risen er mør, ca. 20–25 minutter. Server med sitronbåter.