
Søtpotetgrateng med bacon
Lær hvordan du lager en deilig søtpotetgrateng med sprøstekt bacon. En perfekt rett for høst- eller vintermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store søtpoteter, delt i fire
- 2. 4 skiver bacon
- 3. 3 ss smør
- 4. 1/2 ts malt kanel
- 5. 1/4 ts malt muskatnøtt
- 6. 1/2 kopp lettrømme
- 7. 1/4 kopp melk
- 8. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en 2-liters ildfast form; sett til side.
- 22. Legg søtpotetene i en stor kjele og dekk med saltet vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la småkoke til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet og la potetene dampe tørre til de er avkjølte nok til å håndteres.
- 33. I mellomtiden, legg baconet i en stor, dyp stekepanne og stek over middels-høy varme, snu av og til, til det er jevnt brunt og sprøtt, ca. 10 minutter. La baconet renne av på et kjøkkenpapir. Hakk baconet grovt; sett til side.
- 44. Skrell potetene og kast skinnene. Mos potetene i en elektrisk blender eller foodprocessor til de er jevne. Rør inn smør, kanel, muskatnøtt, fløte og melk. Bland godt; smak til med salt og pepper. Fordel potetmosen i den forberedte formen.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til det er gjennomvarmt, ca. 18 minutter. Ta ut formen av ovnen; strø baconet over. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5 minutter.