Tandoorikylling I
Lær hvordan du lager en deilig tandoori chicken i med autentiske krydder. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (900–1350 gram) kylling, skinnet og delt i fire
- 2. 2 spiseskjeer sitronsaft
- 3. 1 teskje salt
- 4. 4 teskjeer malt allehånde
- 5. 2 spiseskjeer naturell yoghurt
- 6. 2 spiseskjeer sitronsaft
- 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 8. 2 spiseskjeer destillert hvit eddik
Fremgangsmåte
- 11. Lag snitt i kyllingkjøttet, nesten ned til benet. Hell 2 spiseskjeer sitronsaft over kyllingen og gni inn saltet.
- 22. Bland tandoorikrydder, yoghurt, 2 spiseskjeer sitronsaft, olje og eddik. Gni inn kyllingen med blandingen, slik at den dekker godt i snittene. Plasser kyllingen i en 33x23 cm form, dekk med aluminiumsfolie og sett i kjøleskapet over natten, snu den av og til.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 44. Stek den dekkede kyllingen ved 175 grader Celsius i 1 time. Ta av folien de siste 15 minuttene av stekingen.