
Persephone
oppdag oppskriften på persephone, en unik rett som kombinerer smak og visuell appell. perfekt for spesielle anledninger og hverdagsmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp tørket spiselavendelen*
- 2. 2/3 kopp superfint sukker
- 3. 8 unser rent mangojus
- 4. 8 unser destillert eller springvann
- 5. Saften av 1 lime
- 6. 1/4 kopp lavendelkristaller
- 7. 2 unser mangelixir
- 8. 2 unser granateplejuice
- 9. 2 unser enkel sirup
- 10. Is
- 11. 9 unser sodavann
- 12. *Tørket spiselavendel finnes på nettet eller i noen spesialbutikker for matvarer.
Fremgangsmåte
- 11. Lag lavendelsukkerkrystaller: Kjør opp lavendel og sukker i en food processor til det er godt blandet, ca. 1 minutt – blandingen vil se ut som et fint pulver. FORHÅNDSVISNING: Lavendelsukkerkrystaller kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur i opptil 2 uker.
- 22. Lag mangoeliksiren: I en liten kjele, kok opp mangojuice og destillert eller springvann over høy varme. Skru ned varmen til middels og la det småkoke, uten lokk, til det er redusert til halvparten, 12 til 15 minutter. FORHÅNDSVISNING: Mangoeliksir kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.
- 33. Lag Persephone: Hell limesaft på en liten tallerken og fordel lavendelsukkerkrystaller på en annen liten tallerken. Dypp kanten av et 12-unse glass i limesaften, og dypp det deretter i lavendelsukkerkrystaller for å få en lett dekning. Gjenta med et annet 12-unse glass. Hell 1 unse hver av mangoeliksir, granateplejuice og enkel sirup i hvert forberedt glass. Tilsett is og nok soda vann til å fylle hvert glass.