Sjømatgryte med squash
oppskrift på deilig sjømatchowder med frisk squash. perfekt som forrett eller lett middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1/2 liten hvit løk, finhakket
- 1/2 purreløk (hvite og lysegrønne deler), delt på langs og tynne skiver
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss skrelt og finhakket ingefær
- 2 kopper skrelt, frøet og i terninger delt vintergresskar, for eksempel kabocha
- 1 gulrot, skivet
- 1/2 ts mild karri, pulver
- Salt
- 1 stilk sitrongress, knust med siden av en kokkekniv og delt på langs
- 1 laurbærblad
- 3/4 kopp usøtet kokosmelk
- 3 1/2 kopper grønnsaksbuljong eller vann
- 1 ss olivenolje
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp hvitvin
- 450 gram blåskjell, renset
- 1 kopp terninger av vintergresskar, for eksempel kabocha
- 1 kopp terninger av poteter
- 8 små neper, skrelt og delt i fire
- 8 små reddiker, delt i to
- 225 gram medium store reker, skrellet, renset og delt i to
- 225 gram svart havabbor, uten skinn, i små biter
- 1 ají dulce eller annen liten rød paprika, renset, frøet, delt på tvers og juliennest
- Salt og pepper
- Extra virgin olivenolje
- 2 ss finhakket rødløk
- 1 ss finhakket gressløk
- Aleppopulver
Fremgangsmåte
- 1Lag basen til chowderen. I en middels stor kjele, varm opp olivenoljen over middels-lav varme. Tilsett løk og kok til den er myk, ca. 6 minutter. Tilsett purre, sjalottløk, hvitløk og ingefær, og kok, rør av og til, til purre er myk, ca. 6 minutter. Tilsett squash, gulrot og karrypulver, krydre med salt, og kok, rør om, i noen minutter. Øk varmen til middels-høy, tilsett sitrongress, laurbærblad, kokosmelk og kraft, og la det småkoke. Kok opp basen til chowderen til squash og gulrot er veldig møre, ca. 30 minutter. I mellomtiden, lag musklene. I en middels stor kjele, varm opp olivenoljen over middels-lav varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok, rør ofte, til de er myke, ca. 3 minutter. Øk varmen til høy, tilsett hvitvinen, og kok opp. Tilsett musklene, dekk til kjelen, og damp dem til de akkurat åpner seg bredt, 3–4 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre musklene til en middels stor bolle. Fjern musklene fra skjellene; kast skjellene og eventuelle muslinger som ikke har åpnet seg. Sil kraften over i en liten bolle. Når squashen er mør, fjern sitrongresset og laurbærbladet. Kjør basen til chowderen i en blender til den er veldig glatt og kremet, og sil den deretter gjennom en finmasket sikt over i en stor kjele. La basen småkoke, og tilsett deretter den rå, terningkuttede squashen, potetene og nepe, og kok til de er møre, ca. 10 minutter. Tilsett reddik, reker og sjøabbor, og la det småkoke i ca. 3 minutter. Rør inn musklene og chilipepper. Konsistensen på suppen skal være tynnere enn tradisjonell chowder – tilsett en skvett av den reserverte muskelkraften om nødvendig. Krydre med en liten mengde salt og pepper. Server chowderen i boller, toppet med en skvett ekstra-virgin olivenolje, rødløk, gressløk og Aleppopepper.
- 2Lag basen til chowderen. I en middels stor kjele, varm opp olivenoljen over middels-lav varme. Tilsett løk og kok til den er myk, ca. 6 minutter. Tilsett purre, sjalottløk, hvitløk og ingefær, og kok, rør av og til, til purre er myk, ca. 6 minutter. Tilsett squash, gulrot og karrypulver, krydre med salt, og kok, rør om, i noen minutter.
- 3Øk varmen til middels-høy, tilsett sitrongress, laurbærblad, kokosmelk og kraft, og la det småkoke. Kok opp basen til chowderen til squash og gulrot er veldig møre, ca. 30 minutter.
- 4I mellomtiden, lag musklene. I en middels stor kjele, varm opp olivenoljen over middels-lav varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok, rør ofte, til de er myke, ca. 3 minutter. Øk varmen til høy, tilsett hvitvinen, og kok opp. Tilsett musklene, dekk til kjelen, og damp dem til de akkurat åpner seg bredt, 3–4 minutter.
- 5Bruk en hullsleiv til å overføre musklene til en middels stor bolle. Fjern musklene fra skjellene; kast skjellene og eventuelle muslinger som ikke har åpnet seg. Sil kraften over i en liten bolle.
- 6Når squashen er mør, fjern sitrongresset og laurbærbladet. Kjør basen til chowderen i en blender til den er veldig glatt og kremet, og sil den deretter gjennom en finmasket sikt over i en stor kjele.
- 7La basen til chowderen småkoke, og tilsett deretter den rå, terningkuttede squashen, potetene og nepe, og kok til de er møre, ca. 10 minutter. Tilsett reddik, reker og sjøabbor, og la det småkoke i ca. 3 minutter. Rør inn musklene og chilipepper. Konsistensen på suppen skal være tynnere enn tradisjonell chowder – tilsett en skvett av den reserverte muskelkraften om nødvendig. Krydre med en liten mengde salt og pepper. Server chowderen i boller, toppet med en skvett ekstra-virgin olivenolje, rødløk, gressløk og Aleppopepper.