
Fennikelsalat og gulrotsalat med oljedressing
Oppdag en frisk og smakfull fennel og gulrotsalat med oljedressing. Perfekt som forrett eller sunn snacks, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 mellomstore fenniklblader med frøstand
- 5 gulrøtter, grovt revet
- 1 ss fersk sitronsaft
- 1 ss balsamicoeddik
- 3 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp spanske grønne oliven, uten stein og finhakket
- 3/4 ts tørket Aleppo-chili eller Espelette-pepperflak (valgfritt), eller etter smak
- 6 soltørkede tomater i olje, drenert og veldig tynne skiver
- 2 ss hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Hakk nok fennikelfrø til å måle 3 spiseskjeer og sett til side. Kast resten av frøene og stilkene. Skjær fennikelknollene i tynne matchstikker og bland med gulrøtter i en bolle. Visp sammen sitronsaft, eddik, olje, oliven, Aleppo-chili (hvis du bruker det) og salt etter smak, og vend det inn i grønnsakene. La det stå i kjøleskapet, dekket, i minst 30 minutter (for å la smakene utvikle seg). Rett før servering, rør inn de reserverte frøene og dryss over soltørkede tomater og persille på kålsalaten.
- 2Hakk nok fennikelfrø til å måle 3 spiseskjeer og sett til side. Kast resten av frøene og stilkene. Skjær fennikelknollene i tynne matchstikker og bland med gulrøtter i en bolle.
- 3Visp sammen sitronsaft, eddik, olje, oliven, Aleppo-chili (hvis du bruker det) og salt etter smak, og vend det inn i grønnsakene. La det stå i kjøleskapet, dekket, i minst 30 minutter (for å la smakene utvikle seg).
- 4Rett før servering, rør inn de reserverte frøene og dryss over soltørkede tomater og persille på kålsalaten.
- 5Hva man kan drikke: Chateau Reynella McLaren Vale Grenache '04
- 6Chateau Reynella McLaren Vale Grenache '04