Pavlova med ferske bær
oppskrift på pavlova med friske bær, perfekt dessert for sommeren. enkel å lage, lekker og frisk. ideell for fest og sommerkos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper sukker
- 6 store eggehviter
- En klype kremortartari
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 vaniljestang, delt på langs, eller 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp hakkede mandler, valnøtter eller pistasjoner, og/eller 3 spiseskjeer valmuefrø
- 1/4 kopp sukker
- 1,5 kilo bringebær og/eller bjørnebær (omtrent 6 kopper), delt
- 1 1/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Marengs: Forvarm ovnen til 175°C. Spre sukker i en lav bakeform og stek i 10 minutter. Etter 8 minutter, bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet og pisk eggehviter og kremortartar i en stor bol til det blir skummende. Ta ut sukkeret fra ovnen og skru ned temperaturen til 90°C. Med mikseren i gang, hell sakte sukkeret i eggehvitene. Tilsett salt og pisk til stive topper dannes og bollen er knapt varm å ta på. (Merk: Dette kan ta opptil 10 minutter med en stativmikser og opptil 20 minutter med en håndmikser.) Rør inn vaniljefrø, og sett til side vaniljestangen til annet bruk, og pisk bare for å blande det inn. Skje store skjeer med marengs på to bakepapirkledde stekebrett for å lage 12 hauger. Lag en liten fordypning i midten av hver haug med boppens bakside, og trykk ut for å lage 7,5 cm store sirkler. Topp kantene av marengsene med nøtter og/eller valmuefrø, etter ønske. Stek marengsene til de er tørre og faste, ca. 2 timer og 15 minutter. Slå av ovnen og bruk en tresleiv for å holde døren litt på gløtt. La marengsene avkjøle helt i ovnen.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Spre sukker i en lav bakeform og stek i 10 minutter. Etter 8 minutter, bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet og pisk eggehviter og kremortartar i en stor bol til det blir skummende.
- 3Ta ut sukkeret fra ovnen og skru ned temperaturen til 90°C. Med mikseren i gang, hell sakte sukkeret i eggehvitene. Tilsett salt og pisk til stive topper dannes og bollen er knapt varm å ta på. (Merk: Dette kan ta opptil 10 minutter med en stativmikser og opptil 20 minutter med en håndmikser.) Rør inn vaniljefrø, og sett til side vaniljestangen til annet bruk, og pisk bare for å blande det inn.
- 4Skje store skjeer med marengs på to bakepapirkledde stekebrett for å lage 12 hauger. Lag en liten fordypning i midten av hver haug med boppens bakside, og trykk ut for å lage 7,5 cm store sirkler. Topp kantene av marengsene med nøtter og/eller valmuefrø, etter ønske.
- 5Stek marengsene til de er tørre og faste, ca. 2 timer og 15 minutter. Slå av ovnen og bruk en tresleiv for å holde døren litt på gløtt. La marengsene avkjøle helt i ovnen.
- 6Forberedelse: Marengs kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares godt innpakket ved romtemperatur.
- 7Marengs kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares godt innpakket ved romtemperatur.
- 8Montering: Bland sukker og 2 kopper bær i en middels stor bolle og mos sammen med en gaffel til sukkeret er oppløst og blandingen er klar og fargerik og hellbar. Pisk krem i en middels stor bolle til middels stive topper. Skje pisket krem inn i midten av marengsene, topp med resterende bær, og drypp over saus.
- 9Bland sukker og 2 kopper bær i en middels stor bolle og mos sammen med en gaffel til sukkeret er oppløst og blandingen er klar og fargerik og hellbar.
- 10Pisk krem i en middels stor bolle til middels stive topper. Skje pisket krem inn i midten av marengsene, topp med resterende bær, og drypp over saus.
- 11Forberedelse: Bærsaus kan lages fire timer i forveien. Oppbevares godt dekket ved romtemperatur.
- 12Bærsaus kan lages fire timer i forveien. Oppbevares godt dekket ved romtemperatur.