Kanel- og ingefærkrydret ostekake med ingefærbunn
Lær hvordan du lager en smakfull chai-spiced cheesecake med sprø ingefærbunn. En perfekt dessert for høst- og vinterkvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Ikke-stikkende vegetabilsk oljespray
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje salt
- 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 1/4 kopp sukker
- 1 stort eggeplomme
- 1/4 kopp finhakket krystallisert ingefær
- 4 (8-unse) pakker kremost, romtemperert
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 (8-unse) beholder mascarponeost (italiensk kremost)
- 5 store egg
- 2 store eggeplommer
- 2 1/2 teskjeer malt ingefær
- 2 1/2 teskjeer malt kardemomme
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/4 teskje salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1 1/3 kopper rømme
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1For crust: Spray en 23 cm stor springformform med høye sider (3 tommer) med non-stick spray. Sikt mel, ingefær og salt i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en annen middels bolle til det er godt blandet. Rør inn eggeplomme, deretter melblandingen. Vend inn kandisert ingefær. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en disk. Kjevl ut på en melet overflate til en 23 cm runding. Overfør til den forberedte formen. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs sidene (ca. 2,5 cm opp). Prikk hele bunnen med en gaffel. Frys i 30 minutter. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Dekk bunnen med aluminiumsfolie og fyll med tørkede bønner eller paivekter. Stek til den er stiv, ca. 30 minutter. Fjern folie og bønner. Stek bunnen til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen helt på en rist.
- 2Spray en 23 cm stor springform med høye sider (3 tommer) med non-stick spray. Sikt mel, ingefær og salt i en middels bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en annen middels bolle til det er godt blandet. Rør inn eggeplomme, deretter melblandingen. Vend inn kandisert ingefær. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en disk. Kjevl ut på en melet overflate til en 23 cm runding. Overfør til den forberedte formen. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs sidene (ca. 2,5 cm opp). Prikk hele bunnen med en gaffel. Frys i 30 minutter.
- 3Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Dekk bunnen med aluminiumsfolie og fyll med tørkede bønner eller paivekter. Stek til den er stiv, ca. 30 minutter. Fjern folie og bønner. Stek bunnen til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen helt på en rist.
- 4For fyllet: Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en elektrisk mikser og pisk kremost og sukker i en stor bolle til det er glatt, ca. 3 minutter. Tilsett mascarpone og pisk til glatt. Rør inn hele egg, ett om gangen, og deretter eggeplommer. Tilsett de neste 6 ingrediensene og pisk til godt blandet. Hell fyllet over den avkjølte bunnen i formen og jevn ut toppen. Stek kaken i 1 time. Senk ovnstemperaturen til 95°C. Fortsett å bake til kaken er stiv rundt kantene, men midten beveger seg litt når formen ristes forsiktig (toppen kan sprekke), ca. 30 minutter til. Ta kaken ut av ovnen. Øk ovnstemperaturen til 175°C.
- 5Forvarm ovnen til 175°C. Bruk en elektrisk mikser og pisk kremost og sukker i en stor bolle til det er glatt, ca. 3 minutter. Tilsett mascarpone og pisk til glatt. Rør inn hele egg, ett om gangen, og deretter eggeplommer. Tilsett de neste 6 ingrediensene og pisk til godt blandet. Hell fyllet over den avkjølte bunnen i formen og jevn ut toppen. Stek i 1 time. Senk ovnstemperaturen til 95°C. Fortsett å bake til kaken er stiv rundt kantene, men midten beveger seg litt når formen ristes forsiktig, ca. 30 minutter til. Ta kaken ut av ovnen. Øk ovnstemperaturen til 175°C.
- 6For topping: Visp alle ingrediensene i en liten bolle og fordel jevnt over toppen av kaken. Stek til den er stiv, ca. 10 minutter. Kjør en liten kniv forsiktig rundt kanten av kaken. Avkjøl uten dekke over natten. FORHÅNDSBESTILLING Kan lages 2 dager i forveien. Avkjøl til den er kald, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap. Fjern formens sider. Overfør kaken til et serveringsfat. Skjær i vinger og server.
- 7Visp alle ingrediensene i en liten bolle og fordel jevnt over toppen av kaken. Stek til den er stiv, ca. 10 minutter. Kjør en liten kniv forsiktig rundt kanten av kaken. Avkjøl uten dekke over natten. FORHÅNDSBESTILLING Kan lages 2 dager i forveien. Avkjøl til den er kald, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap. Fjern formens sider. Overfør kaken til et fat. Skjær i vinger og server.