
Puffet eplepannekake
oppskrift på puffed apple pancake, en luftig og smakfull dessert perfekt for høstsesongen. enkel å lage, med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp helmelk
- 4 store egg
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt kanel
- 2/3 kopp hvetemel
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 340 gram Golden Delicious epler (ca. 2), skrellet, kjernet, tynne skiver
- 3 spiseskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
- Melis (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Visp melk, egg, sukker, vanilje, salt og kanel i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett mel og visp til røren er jevn. Legg smør i en 33x23 cm stor ildfast form. Sett formen i ovnen til smøret smelter, ca. 5 minutter. Ta ut formen av ovnen. Legg epleskiver i overlappende rader oppå det smeltede smøret i formen. Sett formen tilbake i ovnen og stek til eplene begynner å bli litt mykere, og smøret bobler og begynner å bli brunt rundt kantene av formen, ca. 10 minutter. Hell røren over eplene i formen og strø over brunt sukker. Stek pannekaken til den er puffet opp og har fått en gyllen farge, ca. 20 minutter. Strø over melis, hvis ønskelig. Server varm.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Visp melk, egg, sukker, vanilje, salt og kanel i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett mel og visp til røren er jevn. Legg smør i en 33x23 cm stor ildfast form. Sett formen i ovnen til smøret smelter, ca. 5 minutter. Ta ut formen av ovnen. Legg epleskiver i overlappende rader oppå det smeltede smøret i formen. Sett formen tilbake i ovnen og stek til eplene begynner å bli litt mykere, og smøret bobler og begynner å bli brunt rundt kantene av formen, ca. 10 minutter.
- 3Hell røren over eplene i formen og strø over brunt sukker. Stek pannekaken til den er puffet opp og har fått en gyllen farge, ca. 20 minutter. Strø over melis, hvis ønskelig. Server varm.