
Peanøttsmør- og syltetøy-snittkaker i trekantform
oppskrift på peanut butter and jelly shortbread wedges - en søt og smakfull dessert perfekt for enhver anledning. enkel å lage og deilig å dele.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Non-stick grønnsaksspray
- 2. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 3. 1/4 kopp kremet (glatt) naturlig peanøttsmør (laget kun av peanøtter og salt)
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. En stor klype salt
- 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1 1/4 kopper hvetemel
- 8. 1/3 kopp bjørnebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- 1Spray bunnen av en 23 cm stor springform med non-stick spray.
- 2Pisk smør og peanøttsmør i en stor bolle til det er glatt, ca. 2 minutter.
- 3Tilsett sukker og salt, og pisk til det er luftig, ca. 2 minutter.
- 4Pisk inn vanilje.
- 5Tilsett mel; pisk på lav hastighet bare til det er blandet.
- 6Overfør 1/3 kopp deig til arbeidsflaten.
- 7Form til en 1,3 cm tykk disk, plasser på en tallerken, og frys til den er hard, ca. 1 time.
- 8Trykk den resterende deigen jevnt utover bunnen av den forberedte formen.
- 9Smør syltetøy over deigen i formen, og la det være en 0,8 cm bred border uten syltetøy.
- 10Sett i kjøleskapet mens deigdisken fryser.
- 11Forvarm ovnen til 175°C.
- 12Ved bruk av store hull på et ostehull, riv den frosne deigen jevnt over syltetøyet.
- 13Stek shortbread til kantene er dyp gyldne og det revne deigen på toppen ser tørr ut og er gjennomstekt, ca. 50 minutter.
- 14Avkjøl shortbread helt i formen.
- 15Løsne sidene på formen.
- 16Skjær shortbread i båter.
- 17FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 1 dag i forveien.
- 18Oppbevares lufttett ved romtemperatur.