
Biffhøydribber i chipotle- og grønn chilisaus
oppskrift på møre biff short ribs marinert i chipotle og grønn chilisaus, perfekt for en smaksrik hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje chilipulver
- 1/2 teskje malt koriander
- 8 meaty storfehøyrygger på 3 tommer
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/2 kopper hakket løk
- 6 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 boks á 400 gram lavsalt kyllingkraft
- 1 kopp avrent hermetisk hakkede tomater
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 1 1/2 spiseskjeer hakkede hermetiske chipotle-chili*
- 3 store ferske Anaheim (California) chili, stilket, frøet, kuttet i 1/4-tommers ringer
- Hakket fersk koriander
- Limebåter
Fremgangsmåte
- 1Bland de første fem ingrediensene i en bolle; strø over short ribs. Legg ribbeina på en tallerken; dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time eller opptil 1 dag. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje i en stor ovnsfast gryte over middels høy varme. Tilsett halvparten av ribbeina og brun dem på alle sider, ca. 9 minutter; overfør til en tallerken. Gjenta med resten av ribbeina. Skru ned varmen til middels. Tilsett løk og hvitløk i samme gryte; dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 5 minutter. Tilsett buljong og kok opp, og skrap opp de brune bitene i bunnen. Tilsett tomater, limesaft og chipotle-chili. Legg ribbeina tilbake i gryten, med den kjøttfulle siden ned, i ett lag. Kok opp; dekk til og kok i ovnen til ribbeina er akkurat møre, ca. 1 ½ time. Ta gryten ut av ovnen. Løft på gryten; skje av fettet. Sett gryten over middels varme og la det småkoke uten lokk til sausen dekker skjeen og ribbeina er veldig møre, ca. 25 minutter. Krydre sausen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle i 30 minutter, sett i kjøleskapet uten lokk til det er kaldt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) La ribbeina småkoke over middels varme; tilsett chili-ringer. La det småkoke til chiliene er myke, ca. 10 minutter. Overfør ribbeina og sausen til en stor bolle. Strø over koriander; pynt med limebåter.
- 2Bland de første fem ingrediensene i en bolle; strø over short ribs. Legg ribbeina på en tallerken; dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time eller opptil 1 dag.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje i en stor ovnsfast gryte over middels høy varme. Tilsett halvparten av ribbeina og brun dem på alle sider, ca. 9 minutter; overfør til en tallerken. Gjenta med resten av ribbeina. Skru ned varmen til middels. Tilsett løk og hvitløk i samme gryte; dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 5 minutter. Tilsett buljong og kok opp, og skrap opp de brune bitene i bunnen. Tilsett tomater, limesaft og chipotle-chili. Legg ribbeina tilbake i gryten, med den kjøttfulle siden ned, i ett lag. Kok opp; dekk til og kok i ovnen til ribbeina er akkurat møre, ca. 1 ½ time.
- 4Ta gryten ut av ovnen. Løft på gryten; skje av fettet. Sett gryten over middels varme og la det småkoke uten lokk til sausen dekker skjeen og ribbeina er veldig møre, ca. 25 minutter. Krydre sausen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle i 30 minutter, sett i kjøleskapet uten lokk til det er kaldt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 5La ribbeina småkoke over middels varme; tilsett chili-ringer. La det småkoke til chiliene er myke, ca. 10 minutter. Overfør ribbeina og sausen til en stor bolle. Strø over koriander; pynt med limebåter.
- 6*Chipotle-chili på boks i en krydret tomatsaus, noen ganger kalt adobo, er tilgjengelig i latinamerikanske markeder, spesialforretninger og noen supermarkeder.
- 7*Chipotle-chili på boks i en krydret tomatsaus, noen ganger kalt adobo, er tilgjengelig i latinamerikanske markeder, spesialforretninger og noen supermarkeder.