Poppseedkyllingpitaer

Poppseedkyllingpitaer

oppskrift på deilige poppy seed chicken pitas, perfekt for en rask og smakfull lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 skinnfrie, benfrie kyllingbryst (ca. 900 gram)
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1 stor appelsin
  • 4. 1/2 kopp majones
  • 5. 1/3 kopp rømme eller lett gresk yoghurt
  • 6. 1 ss dijonsennep
  • 7. 1 stilk selleri, hakket
  • 8. 1/2 kopp hakkede, ristet pecannøtter, mandler eller valnøtter
  • 9. 1/4 kopp hakket frisk gressløk
  • 10. 1 1/2 ss valmuefrø
  • 11. Nykvernet pepper
  • 12. 1/2 kopp tørkede aprikoser, hakket (valgfritt)
  • 13. Salatblader, revet i biter, til servering
  • 14. 4 fullkornspitaer, delt i to
  • 15. Fotograf: Antonis Achilleos

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk kyllingen med kaldt vann i en kjele og tilsett 1 teskje salt. Riv skallet av halve appelsinen med en grønnsaksskrubber; tilsett skallet i vannet. Dekk til og kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav og la det småkoke, uten lokk, til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 18 minutter. Ta opp kyllingen og la den avkjøle.
  2. 22. Riv resten av appelsinskallet i en stor bolle; press saften av appelsinen i bollen. Rør inn majones, rømme, sennep, selleri, nøtter, gressløk, valmuefrø, 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Tilsett aprikoser, hvis ønskelig.
  3. 33. Riv kyllingen i biter, kast ben og skinn, og vend den inn i dressingen. Fyll noen salatblader og litt av kyllingsalaten i hver pitabrød.