
Poppseedkyllingpitaer
oppskrift på deilige poppy seed chicken pitas, perfekt for en rask og smakfull lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 skinnfrie, benfrie kyllingbryst (ca. 900 gram)
- 2. Kosher-salt
- 3. 1 stor appelsin
- 4. 1/2 kopp majones
- 5. 1/3 kopp rømme eller lett gresk yoghurt
- 6. 1 ss dijonsennep
- 7. 1 stilk selleri, hakket
- 8. 1/2 kopp hakkede, ristet pecannøtter, mandler eller valnøtter
- 9. 1/4 kopp hakket frisk gressløk
- 10. 1 1/2 ss valmuefrø
- 11. Nykvernet pepper
- 12. 1/2 kopp tørkede aprikoser, hakket (valgfritt)
- 13. Salatblader, revet i biter, til servering
- 14. 4 fullkornspitaer, delt i to
- 15. Fotograf: Antonis Achilleos
Fremgangsmåte
- 11. Dekk kyllingen med kaldt vann i en kjele og tilsett 1 teskje salt. Riv skallet av halve appelsinen med en grønnsaksskrubber; tilsett skallet i vannet. Dekk til og kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav og la det småkoke, uten lokk, til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 18 minutter. Ta opp kyllingen og la den avkjøle.
- 22. Riv resten av appelsinskallet i en stor bolle; press saften av appelsinen i bollen. Rør inn majones, rømme, sennep, selleri, nøtter, gressløk, valmuefrø, 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Tilsett aprikoser, hvis ønskelig.
- 33. Riv kyllingen i biter, kast ben og skinn, og vend den inn i dressingen. Fyll noen salatblader og litt av kyllingsalaten i hver pitabrød.