
Klubbsmørbrødet
Lær hvordan du lager den perfekte club sandwich med vår enkle oppskrift. Nyt en deilig og mettende sandwich til lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp fullkornspastrymel
- 2. 3/4 teskje arrowroot
- 3. 1/2 teskje tørket salvie
- 4. 1/2 teskje havsalt
- 5. 1/4 teskje tørket timian
- 6. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 7. 1/16 teskje bakepulver
- 8. 1/2 kopp naturell soyamelk
- 9. 1 1/4 pund kylling-aktig seitan-deig, oppskrift følger
- 10. 2 kopper panko-krumelurer
- 11. Rapsolje, til steking
- 12. 3/4 kopp veganaise (vegansk majones)
- 13. 12 skiver surdeigsbrød, ristet
- 14. 12 skiver tempeh-bacon, oppskrift følger
- 15. 1 fast, men moden avokado, skrelt, utkjernet og skivet
- 16. 1 stor tomat, skivet
- 17. 4 romainesalatblader
- 18. 1 spiseskje rapsolje, pluss mer til stekepannen, pluss 1/2 kopp rapsolje
- 19. 2/3 kopp hakket løk
- 20. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 21. 3 1/2 kopper glutenmel
- 22. 1 kopp garbanzamel
- 23. 2/3 kopp næringsgjær
- 24. 1 1/2 teskje havsalt
- 25. 1 3/4 kopper nykokte cannellini-bønner, se Kok's note*
- 26. 1/3 kopp tamari
- 27. 3 kopper vann
- 28. 1/4 kopp lønnesirupkrystaller
- 29. 2 spiseskjeer havsalt
- 30. 1 1/2 (8-unse) pakker soyatempeh
- 31. 2 spiseskjeer rapsolje
- 32. ca. 4 dusin strimler
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: komfyrrøker og en veldig skarp stor kniv
- 22. Visp melet, arrowroot, salvie, salt, timian, pepper og bakepulver i en stor bolle for å blande. Visp inn soyamelken til en jevn, tynn røre. Kutt seitan-deigen i 10 cm store kvadrater som er 1/3 til 1/2 tomme tykke. Dypp seitan-kvadratene i røren for å dekke dem helt, og dypp deretter i panko-krummene for å dekke. Legg de dekkede seitan-kvadratene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 1 dag.
- 33. Varm opp 1/2 tomme olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg de dekkede seitan-kvadratene i pannen og stek i 1 1/2 minutt på hver side, eller til de er gjennomvarme, sprø og gyldne. Bruk en metallspatel til å overføre seitan-kvadratene til en tallerken med papirhåndkle for å absorbere overflødig olje.
- 44. Smør veganaise på én side av hver skive ristet brød. Topp 6 skiver med det stekte seitanet, bacon, avokado, tomat og salat. Legg en annen skive ristet brød oppå, med veganaise-siden ned. Del smørbrødene i to og server.
- 55. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 66. Legg et 20 cm kvadratisk bakeform med 5 cm høye sider med bakepapir. Smør lett inn bakepapiret med litt olje. Varm opp 1 ss olje i en tykk stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér i 5 minutter, eller til de er møre. La det avkjøle.
- 77. Rør sammen glutenmel, kikertmel, næringsgjær og salt i en stor bolle for å blande. Puré erter, 1/2 kopp rapsolje, tamari og den sauterte løken i en blender til en jevn masse, og tilsett litt vann for å oppnå en glatt og kremet konsistens. Visp ertepuréen og resten av vannet i en annen stor bolle for å blande. Rør raskt inn erteblandingen i melblandingen til en veldig våt deig dannes. Overfør deigen til den forberedte bakeformen og jevn ut toppen. Dekk med aluminiumsfolie.
- 88. Plasser bakeformen med seitan-deigen i en større stekeform. Tilsett nok vann til å nå halvveis opp på sidene av seitanformen. Stek i 2 timer, og tilsett mer vann i stekeformen om nødvendig, eller til seitanet er fast på toppen. La seitanet avkjøle til romtemperatur. Kutt det i fire like store (ca. 450 gram hver) kvadrater.
- 99. Seitanet kan oppbevares i 2 dager, dekket og i kjøleskapet. Pakk seitan-kvadratene hver for seg i plastfolie, og legg dem deretter i en lufttett plastpose og frys dem ned i opptil 1 uke, hvis ønskelig.
- 1010. Bland lønnesirupkrystaller og salt på en stor tallerken. Dypp tempehen i vann, deretter i lønnesirupblandingen, og vend for å dekke begge sider jevnt. Pakk tempehbitene inn i plastfolie og legg dem på et lite bakepapirkledd stekebrett (som til en brødrister). Plasser en liten bakeform oppå tempehen. Vekt ned med omtrent 1,4 kg vekt, for eksempel med to 800 grams bokser med tomater. Sett i kjøleskapet i minst 1 dag og opptil 2 dager.
- 1111. Forvarm en komfyrrøker i henhold til produsentens instruksjoner. Røyk tempehen over middels varme i 40 minutter, eller til den er gyllenbrun. La tempehen avkjøle.
- 1212. Legg to store, tykke bakeplater med aluminiumsfolie. Smør lett inn folien med 2 ts olje. Bruk en veldig skarp stor kniv og kutt tempehen i 3 mm tykke strimler på langs. Legg tempehestrimlene i ett lag på de forberedte bakeplatene. Pensle med 2 ts olje over strimlene. Stek tempehestrimlene i 20 minutter, og snu dem etter 10 minutter, og pensle med resten av oljen, til de er sprø og gyllenbrune.
- 1313. Tempehbaconen kan oppbevares i 1 uke. La den avkjøle til romtemperatur, og oppbevar den deretter i en lufttett beholder ved romtemperatur.