
Tranebær, pølse og eplefyll
lær hvordan du lager en deilig cranberry, pølse og eplefylling som passer perfekt til høst- og vintermåltider. enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund søt italiensk pølse, uten skinn
- 2. 1/4 kopp smør
- 3. 6 kopper grovhakket purre
- 4. 3 sure epler - skrellet, kjernet og hakket
- 5. 2 kopper hakket selleri
- 6. 4 teskjeer fuglefrøblanding (fuglefrøblanding kan også brukes)
- 7. 2 teskjeer tørket rosmarin, knust
- 8. 1 kopp tørkede tranebær
- 9. 12 kopper hvitt brød i terninger, stekt til lett tørre
- 10. 1 1/3 kopper kyllingkraft
- 11. salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Stek pølsa i en stor stekepanne på middels varme, og smuldre den grovt, i omtrent 10 minutter. Ta pølsa opp med en hullsleiv og legg den i en stor bolle. Tøm fettet ut av pannen.
- 22. Smelt smøret i den samme pannen. Tilsett purre eller løk, epler, selleri og krydder til fjærkre; kok til det er mykt, ca. 10 minutter. Tilsett rosmarin, tørkede tranebær og den kokte pølsa. Bland alt sammen med de tørkede brødterningene. Krydre med salt og pepper etter smak. Fukt det hele med kyllingkraft.
- 33. Fyll kalkunen med omtrent 5 kopper av fyllet for en kalkun på 14 pund. Tilsett mer kyllingkraft om nødvendig for å fukte fyllet. Resten av fyllet kan stekes i en dekket, smurt ildfast form ved 175 °C (350 °F) i ca. 45 minutter. Fjern lokket og stek i ytterligere 15 minutter for å få en brun topp.