Muslinger i en fennikel- og hvitvinsbuljong

Muslinger i en fennikel- og hvitvinsbuljong

oppskrift på saftige kamskjell i en aromatisk fennikel- og hvitvinsbuljong, perfekt som forrett eller lett hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 1 fennikkelefse, trimmet og skåret i tykke skiver
  • 3. 1 ½ spiseskje olivenolje
  • 4. 3 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 5. 450 gram blåskjell, renset og børstet
  • 6. 1 kopp halverte cherrytomater
  • 7. ½ kopp hvitvin
  • 8. ¼ kopp hakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
  2. 22. Legg fennikelskivene i en bolle. Drypp over 1 spiseskje olivenolje og vend godt slik at alle skivene blir dekket. Overfør fennikelen til det forberedte stekebrettet og stek i den forvarmede ovnen til fennikelen er gjennomstekt og begynner å karamellisere, ca. 25 til 35 minutter.
  3. 33. Varm opp 1 ½ spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett hvitløk; la det surre under omrøring til hvitløken er duftende og lett gyllen, ca. 1 til 2 minutter.
  4. 44. Ha muslingene i pannen med hvitløk; vend dem forsiktig slik at de blir jevnt fordelt. Rør inn den stekte fennikelen, cherrytomater og hvitvin. Kok opp, dekk til og la det småkoke til alle muslingene har åpnet seg, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn hakket persille og server.