
Bucatini med oliven, soltørkede tomater og basilikum
oppskrift på smakfull bucati med oliven, soltørkede tomater og frisk basilikum. perfekt for en lett og smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram bucatini
- ¾ kopp svart oliventapenade
- 3 kopper basilikumblader (fra omtrent 1 stor bunt)
- ½ kopp grovhakkede ferske italienske persilleblader
- 24 soltørkede tomater på olje, drenert og revet i bittesmå biter (fyll ½ kopp)
- Høykvalitets ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
- Havsalt
- Nykvernet svart pepper
- Parmigiano-Reggiano-ostebit, til å skave over
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann over høy varme og tilsett en raus mengde kosher-salt. Rør inn bucatinien, og kok opp vannet igjen. Kok pastaen, av og til med å røre for å forhindre at strengenes kleber seg sammen, til den er al dente. (Siden koketidene varierer, bør du for perfekt kokt pasta følge pakkens anvisninger for anbefalt tid, og smake på pastaen jevnlig mens den koker.) Sett tapenaden i en stor stekepanne. Sil av pastaen og tilsett den raskt, fortsatt med vann som drypper av, i stekepannen med tapenaden. Plasser stekepannen over middels varme og kok pastaen, forsiktig med å røre for å dekke pastaen med tapenaden, til den er gjennomvarm, ca. 1 minutt. Slå av varmen, tilsett basilikum, persille og soltørkede tomater, og vend det forsiktig sammen. Bruk tang til å løfte pastaen ut av stekepannen og legg den på fire tallerkener, fordelt jevnt og tvinn den opp i høye hauger. Avslutt hver porsjon med en liten skje olivenolje, en klype havsalt, nykvernet svart pepper og parmesanflak.
- 2Kok opp en stor kjele med vann over høy varme og tilsett en raus mengde kosher-salt. Rør inn bucatinien, og kok opp vannet igjen. Kok pastaen, av og til med å røre for å forhindre at strengenes kleber seg sammen, til den er al dente. (Siden koketidene varierer, bør du for perfekt kokt pasta følge pakkens anvisninger for anbefalt tid, og smake på pastaen jevnlig mens den koker.)
- 3Sett tapenaden i en stor stekepanne.
- 4Sil av pastaen og tilsett den raskt, fortsatt med vann som drypper av, i stekepannen med tapenaden. Plasser stekepannen over middels varme og kok pastaen, forsiktig med å røre for å dekke pastaen med tapenaden, til den er gjennomvarm, ca. 1 minutt.
- 5Slå av varmen, tilsett basilikum, persille og soltørkede tomater, og vend det forsiktig sammen.
- 6Bruk tang til å løfte pastaen ut av stekepannen og legg den på fire tallerkener, fordelt jevnt og tvinn den opp i høye hauger.
- 7Avslutt hver porsjon med en liten skje olivenolje, en klype havsalt, nykvernet svart pepper og parmesanflak.