Grillet portobellosopp fylt med villris- og mandelpilaff og Piquillo-peppersvinaigrette
Oppdag en smakfull oppskrift på grillede portobellos fylt med villris- og mandelpilaf, servert med piquillopeppersvinaigrette. Perfekt for en sommerforrett eller vegetarisk hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 mellomstore portobellokapsler
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Villrispilaf, oppskrift følger
- Piquillo-peppersvinaigrette, oppskrift følger
- 1/3 kopp skivede mandler, ristet
- 1 1/2 kopp villris
- 3 kopper kyllingkraft, pluss 1/2 kopp
- 2 kopper vann
- Salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spansk løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp tørr hvitvin
- 2 teskjeer finhakket fersk timian
- 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 5 piquillo-peppers, hakket
- 1/2 liten rød løk, grovhakket
- 8 hvitløksfedd, ristet og skrelt
- 1/4 kopp modnet sherryeddik
- 1 spiseskje honning
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp rapsolje
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp grillen til høy varme. Pensle begge sider av soppene med olje og krydre med salt og pepper. Grill sopphattene til de er gyldne på begge sider og akkurat gjennomkokte, ca. 10 til 12 minutter. Fyll sopphattene med villrispilaf, drypp over piquillo-vinaigretten og strø over de ristet mandlene.
- 3Plasser villrisen i en sil og skyll godt med kaldt vann. Bland 3 kopper av buljongen og vannet i en stor kjele med en spiseskje salt, og kok opp. Tilsett risen og kok til kornene åpner seg og er veldig myke, ca. 1 1/2 til 2 timer. Sil godt av.
- 4Varm opp olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt. Hell i vinen og kok til den er redusert til halvparten. Tilsett den kokte villrisen, timian, rosmarin og resten av buljongen (1/2 kopp), og krydre med salt og pepper. Kok til det er gjennomvarmt og smakene har blandet seg, ca. 15 minutter. Ta av varmen og vend inn persillen.
- 5Bland paprika, løk, hvitløk, eddik, honning, sennep, salt og pepper i en blender og kjør til glatt. Mens motoren går, tilsett langsomt oljen og kjør til emulsjon.