
Dato for omsetning
Lær hvordan du lager deilige date turnovers med vår enkle oppskrift. Perfekt for romantiske anledninger eller som søt avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1, 2 kopper utpakkede dadler, hakket
- 1/2 kopp vann
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1/2 kopp melk
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 2 1/2 kopper vanlige havregryn
- 1 1/2 kopper brunt sukker
- 1/2 kopp smeltet smør
- 1/2 kopp smørsmøraktig fett (som Crisco®), smeltet
Fremgangsmåte
- 1Ha dadler, vann og 1/4 kopp brunt sukker i en kjele over middels varme; kok til dadlene er veldig myke, omtrent 5 minutter. Sett til side for å avkjøle til romtemperatur.
- 2Rør eddik inn i melk i en bolle; la det stå til det skiller seg, ca. 10 minutter.
- 3Visp mel og natron sammen i en stor bolle; rør inn havregryn og 1 1/2 kopper brunt sukker. Rør inn smør, kortere og melk blandet inn i melblandingen; dekk deigen til og sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg bakepapir på stekebrettene.
- 5Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til ca. 3 mm tykkelse; stikk ut sirkler med en rund kakeutstikker. Plasser omtrent 1 spiseskje dadelfyll i midten av hver sirkel; brett sirkelen i to og press kantene godt sammen for å forsegle. Legg småkakene på de forberedte stekebrettene.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle helt på en avkjølingsrist.