Dato for omsetning

Dato for omsetning

Lær hvordan du lager deilige date turnovers med vår enkle oppskrift. Perfekt for romantiske anledninger eller som søt avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1, 2 kopper utpakkede dadler, hakket
  • 1/2 kopp vann
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1/2 kopp melk
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 2 1/2 kopper vanlige havregryn
  • 1 1/2 kopper brunt sukker
  • 1/2 kopp smeltet smør
  • 1/2 kopp smørsmøraktig fett (som Crisco®), smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Ha dadler, vann og 1/4 kopp brunt sukker i en kjele over middels varme; kok til dadlene er veldig myke, omtrent 5 minutter. Sett til side for å avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Rør eddik inn i melk i en bolle; la det stå til det skiller seg, ca. 10 minutter.
  3. 3Visp mel og natron sammen i en stor bolle; rør inn havregryn og 1 1/2 kopper brunt sukker. Rør inn smør, kortere og melk blandet inn i melblandingen; dekk deigen til og sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg bakepapir på stekebrettene.
  5. 5Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til ca. 3 mm tykkelse; stikk ut sirkler med en rund kakeutstikker. Plasser omtrent 1 spiseskje dadelfyll i midten av hver sirkel; brett sirkelen i to og press kantene godt sammen for å forsegle. Legg småkakene på de forberedte stekebrettene.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle helt på en avkjølingsrist.