Whoa, mamma, stekte grønne tomater

Whoa, mamma, stekte grønne tomater

Lær hvordan du lager deilige, sprøe fried green tomatoes med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snack i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hot saus
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 klype grillkrydder
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 egg, pisket
  • 1/2 kopp melk
  • 1 kopp panko brødsmuler, eller etter behov
  • 2 grønne tomater, skivet
  • 1 kopp vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Sett hot saus i en liten skål til dipping. Bland mel, brunt sukker, grillkrydder, salt og pepper i en separat liten skål. Pisk eggene inn i melk i en tredje skål. Hell panko i en fjerde, grunn skål. Arranger skålene i en linje, henholdsvis.
  2. 2Dypp den ene siden av hver tomatskive i hot saus. Trykk hver side av tomaten inn i melblandingen for å dekke; dypp i melkeblandingen. Trykk forsiktig tomatskivene inn i panko for å dekke dem. Legg de dekkede tomatene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i kjøleskapet til de er kalde, ca. 30 minutter.
  3. 3Varm opp olje i en dypfryer eller en støpejernspanne til 190 grader C (375 grader F).
  4. 4Stek tomatskivene i den varme oljen til de er gyldne og sprø, ca. 2 til 3 minutter på hver side.