Whoa, mamma, stekte grønne tomater
Lær hvordan du lager deilige, sprøe fried green tomatoes med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snack i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hot saus
- 3/4 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 klype grillkrydder
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 egg, pisket
- 1/2 kopp melk
- 1 kopp panko brødsmuler, eller etter behov
- 2 grønne tomater, skivet
- 1 kopp vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Sett hot saus i en liten skål til dipping. Bland mel, brunt sukker, grillkrydder, salt og pepper i en separat liten skål. Pisk eggene inn i melk i en tredje skål. Hell panko i en fjerde, grunn skål. Arranger skålene i en linje, henholdsvis.
- 2Dypp den ene siden av hver tomatskive i hot saus. Trykk hver side av tomaten inn i melblandingen for å dekke; dypp i melkeblandingen. Trykk forsiktig tomatskivene inn i panko for å dekke dem. Legg de dekkede tomatene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i kjøleskapet til de er kalde, ca. 30 minutter.
- 3Varm opp olje i en dypfryer eller en støpejernspanne til 190 grader C (375 grader F).
- 4Stek tomatskivene i den varme oljen til de er gyldne og sprø, ca. 2 til 3 minutter på hver side.