Fersk asparges- og hvitbønnesalat
oppskrift på en frisk og smakfull asparges- og hvitbønnesalat, perfekt for sommermåltider og sunn mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper tørkede Great Northern-bønner
- 2 røde paprika, uten frø og skåret i skiver
- 1 1/2 pund fersk asparges, trimmet og skåret i 1-tommers biter
- Dressing:
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1/4 kopp finhakket fersk persille
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1/4 teskje kosher-salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg store nordlige bønner i en stor beholder og dekk med flere centimeter kaldt vann; la stå i 8 timer til over natten. Sil av vannet.
- 2Ha bønnene i en kjele og dekk med saltet vann; kok opp. Skru ned varmen og la småkoke til bønnene er møre, omtrent 45 minutter. Sil av vannet og skyll bønnene i kaldt vann for å avkjøle.
- 3Bland røde paprika og asparges i en kjele og dekk med vann; kok opp og la koke til de er møre, ca. 3 minutter. Sil av vannet og skyll under kaldt vann.
- 4Visp sammen olivenolje, eddik, persille, sjalottløk, salt og pepper i en bolle til dressingen er jevn.
- 5Bland bønnene, røde paprika og asparges i en bolle; hell 2/3 av dressingen over og vend forsiktig. Tilsett mer dressing etter ønske.



