Hello Fresh Mobile Banner
Tailgate potetsalat

Tailgate potetsalat

Lær hvordan du lager en deilig tailgate potet salat perfekt for sommergrilling. En enkel oppskrift som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1 pund hele russetpoteter, skrelt
  • 3 spiseskjeer kyllingkraft
  • 3 spiseskjeer champagneeddik
  • 3 spiseskjeer Sancerre eller kvalitets tørr hvitvin
  • 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 spiseskje kosher-salt, delt
  • 1 spiseskje knust svart pepper, delt
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp hakket grønn løk
  • 3 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 2 spiseskjeer hakket fersk dill
  • 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene i kokende vann og kok dem i omtrent 20 til 30 minutter, avhengig av størrelsen, til de er gjennomkokte.
  2. 2Sil av vannet og dekk til, la dem stå til de er kalde nok til å håndteres.
  3. 3Del potetene i to eller fire (avhengig av størrelsen; mindre poteter vil koke raskere) og prøv å gjøre dem så like i størrelse som mulig.
  4. 4Legg dem i en bolle og tilsett kyllingkraft og hvitvin, bland godt og la væsken trekke inn i potetene.
  5. 5I en separat bolle, tilsett hvitløk, eddik, Dijon-sennep, halvparten av saltet og pepper, og bland godt. Visp inn 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje i blandingen til dressingen er emulsifisert.
  6. 6Hell vinaigretten over potetene og bland godt.
  7. 7Tilsett grønn løk, persille, dill og basilikum, og bland igjen.
  8. 8Server umiddelbart eller i romtemperatur.