Tailgate potetsalat
Lær hvordan du lager en deilig tailgate potet salat perfekt for sommergrilling. En enkel oppskrift som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1 pund hele russetpoteter, skrelt
- 3 spiseskjeer kyllingkraft
- 3 spiseskjeer champagneeddik
- 3 spiseskjeer Sancerre eller kvalitets tørr hvitvin
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje kosher-salt, delt
- 1 spiseskje knust svart pepper, delt
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 3 spiseskjeer hakket fersk persille
- 2 spiseskjeer hakket fersk dill
- 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i kokende vann og kok dem i omtrent 20 til 30 minutter, avhengig av størrelsen, til de er gjennomkokte.
- 2Sil av vannet og dekk til, la dem stå til de er kalde nok til å håndteres.
- 3Del potetene i to eller fire (avhengig av størrelsen; mindre poteter vil koke raskere) og prøv å gjøre dem så like i størrelse som mulig.
- 4Legg dem i en bolle og tilsett kyllingkraft og hvitvin, bland godt og la væsken trekke inn i potetene.
- 5I en separat bolle, tilsett hvitløk, eddik, Dijon-sennep, halvparten av saltet og pepper, og bland godt. Visp inn 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje i blandingen til dressingen er emulsifisert.
- 6Hell vinaigretten over potetene og bland godt.
- 7Tilsett grønn løk, persille, dill og basilikum, og bland igjen.
- 8Server umiddelbart eller i romtemperatur.