Gnudi (Ricotta-gnocchi)

Gnudi (Ricotta-gnocchi)

Lær hvordan du lager deilige gnudi, ricotta-baserte gnocchi, med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund fersk basilikum, stilker fjernet
  • 1 kopp ricottaost
  • 3/4 kopp hvetemel, delt
  • 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
  • 2 eggeplommer, lett pisket
  • 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 2 teskjeer nykvernet hvit pepper
  • 2 teskjeer havsalt, eller mer etter smak
  • 1/2 sitron, saftet (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett basilikum og kok uten lokk til det akkurat begynner å visne, ca. 1 minutt. Dypp i isvann i flere minutter for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet. Klem ut så mye væske som mulig og finhakk.
  2. 2Bland ricottaost, 1/2 kopp mel, Parmigiano-Reggiano, eggeplommer og muskatnøtt i en stor bolle. Tilsett basilikum, hvit pepper og salt; bland til gnudiene er godt blandet.
  3. 3Dryss hendene med resten av mel, 1/4 kopp, og form gnudiene til små baller.
  4. 4Kok opp en stor kjele med saltet vann igjen. Tilsett sitronsaft. Kok gnudi i porsjoner til de flyter opp til overflaten, ca. 3–4 minutter. Sil av vannet.