Gnudi (Ricotta-gnocchi)
Lær hvordan du lager deilige gnudi, ricotta-baserte gnocchi, med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund fersk basilikum, stilker fjernet
- 1 kopp ricottaost
- 3/4 kopp hvetemel, delt
- 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
- 2 eggeplommer, lett pisket
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 2 teskjeer nykvernet hvit pepper
- 2 teskjeer havsalt, eller mer etter smak
- 1/2 sitron, saftet (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett basilikum og kok uten lokk til det akkurat begynner å visne, ca. 1 minutt. Dypp i isvann i flere minutter for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet. Klem ut så mye væske som mulig og finhakk.
- 2Bland ricottaost, 1/2 kopp mel, Parmigiano-Reggiano, eggeplommer og muskatnøtt i en stor bolle. Tilsett basilikum, hvit pepper og salt; bland til gnudiene er godt blandet.
- 3Dryss hendene med resten av mel, 1/4 kopp, og form gnudiene til små baller.
- 4Kok opp en stor kjele med saltet vann igjen. Tilsett sitronsaft. Kok gnudi i porsjoner til de flyter opp til overflaten, ca. 3–4 minutter. Sil av vannet.