
Bakt Ziti med kjøttboller
Lær hvordan du lager en smakfull bakt ziti med kjøttboller. En enkel oppskrift for en mettende hovedrett som hele familien vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp tørre brødsmuler uten krydder
- 2 store egg, lett pisket
- 2 spiseskjeer melk
- 3/4 kopp revet Romano-ost
- 1/4 kopp hakket flatbladpersille
- Salt og nykvernet svart pepper
- 450 gram kjøttdeig av storfe
- Allsidig mel til å vende kjøttboller eller kaker i
- 450 gram ziti-pasta
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 5 kopper tomatsaus
- 3 kopper helmelk ricotta
- 2 kopper revet mozzarella
- 1/2 kopp revet Parmesan
- 6 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/4-tommers biter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en stor bolle, bland brødsmuler, egg, melk, 1/2 kopp Romanoost og persille, og rør godt. Krydre med salt og pepper. Tilsett storfekjøtt og bland forsiktig, pass på å ikke overarbeidet kjøttet. Form til små kjøttboller. Rull hver kjøttbolle i mel for å dekke, og rist av overflødig mel.
- 4I en stor kjele, kok opp 6 liter saltet vann. Tilsett pasta og kok til den er al dente, ca. 8 minutter. Sil av vannet i en sil og sett til side. Hvis du ikke skal bruke pastaen med en gang, dekk den med plastfolie slik at den ikke tørker ut. Ikke skyll pastaen med vann, da beholder du stivelsen som gjør at sausen fester seg bedre til pastaen.
- 5I en stor stekepanne, varm opp oljen på middels høy varme. Når oljen nesten begynner å ryke, legg i kjøttbollene i porsjoner og la dem steke uten å røre eller snu dem, i ca. 3 minutter. Snu kjøttbollene og stek den andre siden. Fortsett å steke til alle sider er gyllenbrune. Ta kjøttbollene ut av pannen og legg dem på en tallerken.
- 6I en stor bolle, bland tomatsaus og ricottaost, og rør godt. Tilsett den kokte pastaen og kjøttbollene, og vend forsiktig.
- 7I en stor, smurt ildfast form, hell i pastaen og sausen. Strø over mozzarella, Parmesan og resten av Romanoosten. Smør litt smør over toppen. Sett formen på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie for å samle opp eventuelle drypp. Stek i ovnen til toppen er gyllenbrun og boblende, ca. 30 til 40 minutter.