Ribeye-steak med béarnaise-smør
Oppdag hvordan du lager saftige rib-eye steaks med smakfull béarnaise smør. Perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1/4 ts tørket estragon
- 5 ss smør, romtemperert
- 1 ss finhakket fersk estragon
- Olivenolje
- 2 ribeye-biffer à 340 g (hver ca. 2,5–3 cm tykk)
Fremgangsmåte
- 1Kok vin, sjalottløk og tørket estragon i en liten kjele til væsken har fordampet, ca. 2 minutter. Avkjøl helt. Bland smør og fersk estragon inn i sjalottblandingen. Krydre med salt og pepper. Form smøret til en logg; pakk inn i plastfolie og la det stå i kjøleskapet til det er fast. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.) Skjær smøret i skiver på ca. 1/3 tommels tykkelse. Ta det ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert før videre bruk. Pensle en stor non-stick panne med olje; varm opp over middels høy varme. Krydre biffene med salt og pepper; legg dem i pannen. Stek til ønsket stekegrad, ca. 5 minutter på hver side for medium-rare. Legg smørskivene oppå biffene og server.