
Kylling i romanescosaus
Lær hvordan du lager saftig kylling i romanescoesaus med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett på travle hverdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 røde paprikaer (eller 1 rød og 1 gul)
- 1/2 kopp Marcona-mandler eller skåldede rå mandler
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1/2 kopp ferske flatbladede persilleblader
- Skall og saft av 1 sitron
- Skall og saft av 1 appelsin
- 2 store hvitløksfedd, knust
- 1 Fresno-chili
- 1/2 rød løk, grovhakket
- 1 stor heirloom-tomat
- 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje (EVOO)
- 8 kyllinglår med ben
- 1 teskje røkt søt paprika
- Salt og nykvernet pepper
- 1/2 kopp tørr sherry
Fremgangsmåte
- 1Char paprikaen under en grill eller over en gassflamme, og vend den av og til. Legg paprikaen i en bolle, dekk med plastfolie og la den avkjøle. Skrell av den svarte, brente skinnet og fjern frøene.
- 2I mellomtiden rister du mandlene i en panne eller i ovnen til de er gylne, og lar dem avkjøle.
- 3Legg de rørte paprikaene i en food processor sammen med mandlene, kyllingkraft, persille, sitron- og appelsinskall og -saft, hvitløk, chili og rødløk. Riv tomaten på de store hullene på et rivjern. Kast skinnet og tilsett tomatkjøttet i food processoren. Kjør til en jevn puré.
- 4I mellomtiden varmer du opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med paprika, salt og pepper, og stek til den er brunet, ca. 3–4 minutter på hver side. Tilsett sherry i pannen og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen med en tresleiv. Rør inn den grillede paprikasausen, skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10–12 minutter. Overfør kyllingen til tallerkener og øs sausen over.