Blekkfisk med ingefær-soy marinade

Blekkfisk med ingefær-soy marinade

Lær hvordan du lager saftig squid marinert i en smakfull ingefær-soya saus. Perfekt for en lett og smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp soyasaus
  • 2 spiseskjeer revet fersk ingefær
  • 3 spiseskjeer mirin
  • 450 gram små blekkspruter (kropper og tentakler), renset

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen soy saus, ingefær og mirin i en stor bolle for å lage marinaden. Sett til side 1/2 kopp av marinaden. Legg blekkspruten i den gjenværende væsken, og vend forsiktig fire ganger for å dekke den godt. Mariner blekkspruten i 10 minutter ved romtemperatur, og vend den én gang. Forvarm en grill til høy varme. Grill blekkspruten i omtrent 4 minutter (5 minutter hvis de er større enn 30 gram hver). Vend blekkspruten hver 30. sekund og pensle på den reserverte marinaden. Blekkspruten vil gå fra gjennomsiktig til hvit når den er ferdig, og den blir mør og avgir en rik aroma. Pass på å ikke overkoke; blekksprut blir seig hvis den grilles for lenge. Server umiddelbart.
  2. 2Bland sammen soy saus, ingefær og mirin i en stor bolle for å lage marinaden. Sett til side 1/2 kopp av marinaden. Legg blekkspruten i den gjenværende væsken, og vend forsiktig fire ganger for å dekke den godt. Mariner i 10 minutter ved romtemperatur, og vend den én gang.
  3. 3Forvarm en grill til høy varme. Grill blekkspruten i omtrent 4 minutter (5 minutter hvis de er større enn 30 gram hver). Vend blekkspruten hver 30. sekund og pensle på den reserverte marinaden. Blekkspruten vil gå fra gjennomsiktig til hvit når den er ferdig, og den blir mør og avgir en rik aroma. Pass på å ikke overkoke; blekksprut blir seig hvis den grilles for lenge. Server umiddelbart.