Østerrikske pannekaker

Østerrikske pannekaker

lær hvordan du lager austriaiske crepes med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller til helgekosen. rask, smakfull og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 2 1/2 spiseskjeer sukker
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 4 store egg
  • 5. 1 1/3 kopper melk
  • 6. 1 1/2 kopper club soda eller seltzer (fra en ny flaske)
  • 7. 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle visper du sammen mel, sukker og salt. I en annen bolle visper du sammen egg, melk og club soda eller seltzer og heller det i melblandingen i en jevn strøm, mens du visper. Visp røren til den er glatt og sett den i kjøleskapet, dekket, i 1 time. Rør godt i røren. Varm opp en non-stick stekepanne med en diameter på 8 tommer over moderat varme til den er varm. Pensle pannen lett med smør. Fjern pannen fra varmen. Fyll en målebøtte på 1/4 kopp tre fjerdedeler full med røre og hell den i pannen, vipp og roter pannen raskt for å dekke bunnen. Sett pannen tilbake på varmen og kok crêpen til undersiden er gyllen, i 15 til 30 sekunder. Skyv crêpen over på et kjøkkenhåndkle for å avkjøle. Lag flere crêper i samme måte med resten av røren, pensle pannen lett med smør for hver og stable de kokte crêpene på et annet kjøkkenhåndkle etter hvert som de avkjøles. Crêpes kan lages 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, stablet og godt innpakket i plastfolie.
  2. 22. I en bolle visper du sammen mel, sukker og salt. I en annen bolle visper du sammen egg, melk og club soda eller seltzer og heller det i melblandingen i en jevn strøm, mens du visper. Visp røren til den er glatt og sett den i kjøleskapet, dekket, i 1 time.
  3. 33. Rør godt i røren. Varm opp en non-stick stekepanne med en diameter på 8 tommer over moderat varme til den er varm. Pensle pannen lett med smør. Fjern pannen fra varmen. Fyll en målebøtte på 1/4 kopp tre fjerdedeler full med røre og hell den i pannen, vipp og roter pannen raskt for å dekke bunnen.
  4. 44. Sett pannen tilbake på varmen og kok crêpen til undersiden er gyllen, i 15 til 30 sekunder. Skyv crêpen over på et kjøkkenhåndkle for å avkjøle. Lag flere crêper i samme måte med resten av røren, pensle pannen lett med smør for hver og stable de kokte crêpene på et annet kjøkkenhåndkle etter hvert som de avkjøles. Crêpes kan lages 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, stablet og godt innpakket i plastfolie.