Vinterpærer

Vinterpærer

Oppdag hvordan du lager deilige vinterpærer med en enkel oppskrift. Perfekt dessert for kalde vinterdager, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp superfint sukker
  • 1/2 kopp balsamicoeddik
  • En klype salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 røde Bartlett-pærer
  • 3 Comice- eller Bosc-pærer
  • 1/4 pund mandel- eller vaniljeflavorert italiensk biscotti
  • 1/2 pund mascarponeost eller karamell- eller kanelsmakende gelato eller iskrem

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sukker, eddik, en klype salt og noen kverner svart pepper i en bolle. Rør godt for å blande det inn. La det stå i 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden skjærer du pærene (med skallet på) i tynne båter, fjern frø og stilk. En god metode er å dele frukten i to, bruke en melonskje for å skrape ut frøene, og deretter fjerne den lille stilken.
  3. 3Legg pærene i en blandingsbolle og vend forsiktig. Når balsamico-sukkerblandingen er klar, hell den over frukten og vend forsiktig for å dekke jevnt. Knus biscotti forsiktig i seks serveringsskåler. Fordel pærene i hver skål, og topp med en klatt mascarponeost eller en kule karamell- eller kanelis. Server umiddelbart.