Kornbrødsfyll med ovnsbakte høstgrønnsaker
oppskrift på cornbread dressing med deilige ovnsbakte høstgrønnsaker – perfekt til høstmåltidet. enkel å lage og full av smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pose på 10 gram med perleløk
- 2. 2 1/2 kopper skivede gulrøtter i diagonale skiver, ca. 1/2 tomme tykke (ca. 3/4 pund)
- 3. 2 1/2 kopper skivede pastinakker i diagonale skiver, ca. 1/2 tomme tykke (ca. 3/4 pund)
- 4. 2 kopper terninger av skrelte rosenkålrot, ca. 1/2 tomme store (ca. 3/4 pund)
- 5. 2/3 kopp olivenolje, delt
- 6. 1 pund crimini (baby bella) sopp, uten stilk, halverte hatter
- 7. 6 store hvitløksfedd, skrelte
- 8. 2 teskjeer tørket timian
- 9. 2 teskjeer tørket knust rosmarin
- 10. 1 1/2 teskjeer tørket salvie, gnedet
- 11. 6 kopper terninger av maisbrød til stuffing
- 12. 3 store egg, pisket for å blande
- 13. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 14. 1 1/2 kopper lavsalt kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Plasser 1 rull i øvre tredjedel og 1 rull i nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 220°C. Kok løk i en liten kjele med kokende vann i 2 minutter; sil av. Avkjøl litt; trim og skrell. Legg løk, gulrøtter, pastinakker og kålrot i ett lag på et stort, rissikkert stekebrett. Drypp 1/3 kopp olje over og strø rikelig med salt og pepper; vend godt for å dekke. Legg sopp og hvitløk på et annet rissikkert stekebrett; drypp med resten av 1/3 kopp olje, strø med salt og pepper, og vend for å dekke. Stek rotgrønnsakene til de er møre og har brune kanter, og rør om hver 15. minutt, ca. 1 time. Stek sopp og hvitløk til de er møre, og rør én gang, ca. 30 minutter. Ha rotgrønnsakene og soppen i en stor bolle. Legg hvitløk i en liten bolle; mos med en gaffel til det er most. Tilsett den moste hvitløken, timian, rosmarin og salvie i grønnsakene; vend godt for å dekke. Krydre med salt og pepper etter smak. FORBEREDELSER: Grønnsaksblandingen kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl grønnsakene, dekk til og sett i kjøleskapet. La blandingen komme til romtemperatur før videre bruk. Legg maisbrødbiter på et stort, rissikkert stekebrett. La brødbitene stå i romtemperatur for å tørke litt, ca. 1 time. Forvarm ovnen til 190°C. Smør en oval ildfast form på 33x23x5 cm. Tilsett maisbrødbitene i grønnsakene; vend for å fordele jevnt. Tilsett eggene; vend for å dekke. Drypp med smør som er smeltet; vend for å dekke. Tilsett buljong og rør om for å blande (blandingen vil være veldig fuktig). Hell blandingen i den forberedte formen. Stek uten lokk til den er lett brunet og sprø rundt kantene, ca. 45 minutter.