
Chili Verde med pølse og gresskar
Lær hvordan du lager en smakfull chili verde med pølse og gresskar. Perfekt for en varmende middag i høst eller vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund tomatillos (6 til 8 mellomstore)
- 5 serrano- eller 10 jalapeño-pepper, stilket (pluss frø, hvis du tåler sterk mat)
- 3 fedd hvitløk, skrelt
- 1 stor hvit løk, skrelt og skåret i skiver ca. 1/2 tomme tykke
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- Kosher-salt
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- Nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 stor gul løk, grovhakket
- 1 pund pølsekjøtt (mild eller sterk)
- 1 1/2 teskje tørket oregano (helst meksikansk), smuldret
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks på 15 unser hominy
- 1/2 kopp hakket fersk koriander, pluss mer til pynt
- 2 kopper hakket skrelt sukker- eller smørnutkål (ca. 225 gram)
- Kosher-salt
- Tynne skiver av serrano- eller jalapeño-pepper, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Lag tomatillosalsaen: Forvarm grillen. Fjern skallene fra tomatillosa, og skyll dem deretter i varmt vann for å fjerne eventuelle klebrigheter. Tørk dem med et kjøkkenpapir. Legg tomatillosa, chiles, hvitløk og skivet løk på et stekebrett med kant. Drypp over olivenolje og strø på omtrent 2 teskjeer salt. Grill dem et par centimeter fra varmen, og vend alt en gang, til tomatillosa er myke og lett forkullede, ca. 7 minutter. La dem avkjøle til romtemperatur.
- 2Overfør de grillede grønnsakene til en blender; tilsett koriander og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
- 3Lag chilien: Varm olivenolje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hakket løk og kok, og rør av og til, til det er lett gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett pølsen og kok, og rør mens du smuldrer den opp, til den er brunet, ca. 10 minutter.
- 4Fjern og kast overflødig fett, men la det være igjen 1 til 2 spiseskjeer i gryten. Rør inn oregano og hvitløk, og kok under omrøring i ca. 3 minutter til.
- 5Rør inn tomatillosalsaen, hominy (inkludert væsken), koriander og gresskar. Kok opp, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke under lokk til gresskaret er mørt, 15–20 minutter. Smak til med salt, om nødvendig. Topp med koriander og chiles.
- 6Fotograf: David Malosh