Chili Verde med pølse og gresskar

Chili Verde med pølse og gresskar

Lær hvordan du lager en smakfull chili verde med pølse og gresskar. Perfekt for en varmende middag i høst eller vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund tomatillos (6 til 8 mellomstore)
  • 5 serrano- eller 10 jalapeño-pepper, stilket (pluss frø, hvis du tåler sterk mat)
  • 3 fedd hvitløk, skrelt
  • 1 stor hvit løk, skrelt og skåret i skiver ca. 1/2 tomme tykke
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Kosher-salt
  • 1/2 kopp hakket fersk koriander
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 stor gul løk, grovhakket
  • 1 pund pølsekjøtt (mild eller sterk)
  • 1 1/2 teskje tørket oregano (helst meksikansk), smuldret
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks på 15 unser hominy
  • 1/2 kopp hakket fersk koriander, pluss mer til pynt
  • 2 kopper hakket skrelt sukker- eller smørnutkål (ca. 225 gram)
  • Kosher-salt
  • Tynne skiver av serrano- eller jalapeño-pepper, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag tomatillosalsaen: Forvarm grillen. Fjern skallene fra tomatillosa, og skyll dem deretter i varmt vann for å fjerne eventuelle klebrigheter. Tørk dem med et kjøkkenpapir. Legg tomatillosa, chiles, hvitløk og skivet løk på et stekebrett med kant. Drypp over olivenolje og strø på omtrent 2 teskjeer salt. Grill dem et par centimeter fra varmen, og vend alt en gang, til tomatillosa er myke og lett forkullede, ca. 7 minutter. La dem avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Overfør de grillede grønnsakene til en blender; tilsett koriander og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Lag chilien: Varm olivenolje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett hakket løk og kok, og rør av og til, til det er lett gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett pølsen og kok, og rør mens du smuldrer den opp, til den er brunet, ca. 10 minutter.
  4. 4Fjern og kast overflødig fett, men la det være igjen 1 til 2 spiseskjeer i gryten. Rør inn oregano og hvitløk, og kok under omrøring i ca. 3 minutter til.
  5. 5Rør inn tomatillosalsaen, hominy (inkludert væsken), koriander og gresskar. Kok opp, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke under lokk til gresskaret er mørt, 15–20 minutter. Smak til med salt, om nødvendig. Topp med koriander og chiles.
  6. 6Fotograf: David Malosh