Marinerte linser med sprø grønnsaker

Marinerte linser med sprø grønnsaker

oppskrift på marinerte linser med sprø grønnsaker. en smakfull og sunn rett som passer til alle anledninger. enkel å lage og full av næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor løk, delt i fire gjennom rotenden
  • 2. 2 laurbærblader
  • 3. 1 ½ kopp beluga- eller franske grønne linser, skylte og sorterte
  • 4. Kosher-salt
  • 5. ¼ kopp olivenolje
  • 6. 1 teskje korianderfrø
  • 7. ½ teskje spisskummenfrø
  • 8. 3 spiseskjeer sherry- eller rødvinseddik
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 6 reddiker, trimmet og veldig tynne skivet
  • 11. 4 vårløk, tynne skiver
  • 12. 1 kopp persille- og/eller mynteblader
  • 13. 1 kopp tynne skiver av sellerihjerter og blader

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok løk, laurbærblader og linser i en stor kjele med småkokende saltet vann til linser er møre, men fortsatt faste, ca. 15–20 minutter. Sil av vannet; kast løk og laurbærblader, og overfør linser til en middels stor bolle. Varm opp olje i en liten stekepanne på middels varme. Kok koriander- og spisskummenfrø, og sving pannen, til de begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett krydderblandingen og eddik i linseblandingen, smak til med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen. Rett før servering, topp linseblandingen med reddiker, vårløk, urter og selleri; smak til med salt og pepper.
  2. 22. Kok løk, laurbærblader og linser i en stor kjele med småkokende saltet vann til linser er møre, men fortsatt faste, ca. 15–20 minutter. Sil av vannet; kast løk og laurbærblader, og overfør linser til en middels stor bolle.
  3. 33. Varm opp olje i en liten stekepanne på middels varme. Kok koriander- og spisskummenfrø, og sving pannen, til de begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett krydderblandingen og eddik i linseblandingen, smak til med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
  4. 44. Rett før servering, topp linseblandingen med reddiker, vårløk, urter og selleri; smak til med salt og pepper.
  5. 55. Forberedelse: Linser (uten urter og grønnsaker) kan marineres tre dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  6. 66. Linser (uten urter og grønnsaker) kan marineres tre dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.