Marinerte linser med sprø grønnsaker
oppskrift på marinerte linser med sprø grønnsaker. en smakfull og sunn rett som passer til alle anledninger. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 stor løk, delt i fire gjennom rotenden
- 2. 2 laurbærblader
- 3. 1 ½ kopp beluga- eller franske grønne linser, skylte og sorterte
- 4. Kosher-salt
- 5. ¼ kopp olivenolje
- 6. 1 teskje korianderfrø
- 7. ½ teskje spisskummenfrø
- 8. 3 spiseskjeer sherry- eller rødvinseddik
- 9. Nykvernet svart pepper
- 10. 6 reddiker, trimmet og veldig tynne skivet
- 11. 4 vårløk, tynne skiver
- 12. 1 kopp persille- og/eller mynteblader
- 13. 1 kopp tynne skiver av sellerihjerter og blader
Fremgangsmåte
- 11. Kok løk, laurbærblader og linser i en stor kjele med småkokende saltet vann til linser er møre, men fortsatt faste, ca. 15–20 minutter. Sil av vannet; kast løk og laurbærblader, og overfør linser til en middels stor bolle. Varm opp olje i en liten stekepanne på middels varme. Kok koriander- og spisskummenfrø, og sving pannen, til de begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett krydderblandingen og eddik i linseblandingen, smak til med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen. Rett før servering, topp linseblandingen med reddiker, vårløk, urter og selleri; smak til med salt og pepper.
- 22. Kok løk, laurbærblader og linser i en stor kjele med småkokende saltet vann til linser er møre, men fortsatt faste, ca. 15–20 minutter. Sil av vannet; kast løk og laurbærblader, og overfør linser til en middels stor bolle.
- 33. Varm opp olje i en liten stekepanne på middels varme. Kok koriander- og spisskummenfrø, og sving pannen, til de begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett krydderblandingen og eddik i linseblandingen, smak til med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
- 44. Rett før servering, topp linseblandingen med reddiker, vårløk, urter og selleri; smak til med salt og pepper.
- 55. Forberedelse: Linser (uten urter og grønnsaker) kan marineres tre dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 66. Linser (uten urter og grønnsaker) kan marineres tre dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.