Rød paprika- og appelsinsuppe med basilikum

Rød paprika- og appelsinsuppe med basilikum

oppskrift på en frisk og smakfull rød paprika suppe med appelsin og basilikum, perfekt som forrett eller lettrask måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Non-stick grønnsakspray
  • 2. 680 gram røde paprika (ca. 3 store), delt i fire, fjernet frø
  • 3. 1 stor gul paprika, delt i fire, fjernet frø
  • 4. 450 gram plommetomater, renset og delt i fire
  • 5. 1 kopp skivet løk
  • 6. 3 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 7. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 4 ¼ kopper (eller mer) lavsaltet kyllingkraft, delt
  • 9. 3 spiseskjeer fersk basilikum, delt
  • 10. 1 teskje revet appelsinskall

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Spray et stort, langpannet bakebrett med non-stick spray. Arranger alle paprikaer og tomater på det forberedte brettet, med snittflaten opp. Strø løk og hvitløk over. Drypp olivenolje over grønnsakene; krydre med salt og pepper. Stek i ovnen til paprikaene er myke og begynner å bli brune rundt kantene, og snu dem av og til, ca. 1 time. Ta ut av ovnen. Legg den gule paprikaen i en papirpose i 10 minutter, deretter skrell og finhakk den. Sett til side til pynt. Overfør halvparten av den resterende grillede grønnsaksblandingen, 1 kopp buljong, 1 ss basilikum og appelsinskall til en blender og kjør til jevn puré. Hell over i en stor kjele. Kjør den resterende grønnsaksblandingen og 3/4 kopp buljong i blender til den er glatt. Hell over i samme kjele. Tynn suppen med mer buljong etter ønske. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Varm opp suppen igjen over middels varme, hvis ønskelig. Server suppen varm eller avkjølt i 4 boller. Strø over den reserverte, finhakkede gule paprikaen og resten av basilikumen, og server.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Spray et stort, langpannet bakebrett med non-stick spray. Arranger alle paprikaer og tomater på det forberedte brettet, med snittflaten opp. Strø løk og hvitløk over. Drypp olivenolje over grønnsakene; krydre med salt og pepper. Stek til paprikaene er myke og begynner å bli brune rundt kantene, og snu dem av og til, ca. 1 time. Ta ut av ovnen. Legg den gule paprikaen i en papirpose i 10 minutter, deretter skrell og finhakk den. Sett til side til pynt.
  3. 33. Overfør halvparten av den resterende grillede grønnsaksblandingen, 1 kopp buljong, 1 ss basilikum og appelsinskall til en blender og kjør til jevn puré. Hell over i en stor kjele. Kjør den resterende grønnsaksblandingen og 3/4 kopp buljong i blender til den er glatt. Hell over i samme kjele. Tynn suppen med mer buljong etter ønske. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  4. 44. Varm opp suppen igjen over middels varme, hvis ønskelig. Server suppen varm eller avkjølt i 4 boller. Strø over den reserverte, finhakkede gule paprikaen og resten av basilikumen, og server.