Lett og luftig bananpudding

Lett og luftig bananpudding

oppskrift på en lettere versjon av bananpudding, perfekt for en sunn dessert som passer hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1/8 teskje fint salt
  • 1 1/2 kopper lettmelk (1 prosent fett)
  • 1 stort egg
  • 1/4 kopp lett rømme
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 2 modne store bananer
  • 8 lettrømme-vaniljekjeks, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen sukker, maisstivelse og salt i en stor kjele; visp inn melken til det blir jevnt. Varm opp over middels høy varme, mens du visper, til det begynner å dannes bobler. Ta kjelen av varmen.
  2. 2Visp egget i en middels bolle. Hell sakte 1/4 kopp av den varme melken i egget mens du visper kraftig; visp til det er jevnt. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over middels høy varme, mens du visper kraftig, til den tykner og begynner å boble, 1 til 2 minutter. Overfør puddingen til en bolle, visp inn rømme og vanilje, og la den avkjøles til den er tykk, mens du visper ofte.
  3. 3Skjær bananene i tynne skiver. Legg lagvis noen bananskiver, noen vafler og 2 spiseskjeer av den ferdige puddingen i hver av 4 glass; gjenta lagdelingen én gang, og topp deretter med et siste lag pudding. Server umiddelbart eller dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 timer.