Eplesaus- og rosinbarer
Lær hvordan du lager deilige eplesaus-rosinbarer med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snacks eller frokost. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp fettstoff (shortening)
- 2. 2/3 kopp brunt sukker
- 3. 1 kopp eplesaus
- 4. 1 egg
- 5. 1 kopp hvetemel
- 6. 1 teskje natron
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1 teskje gresskarpietspice
- 9. 1/2 kopp rosiner
- 10. 3 spiseskjeer smør
- 11. 1 1/2 kopper melis
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1 spiseskje melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) form.
- 22. I en middels stor bolle, pisk sammen fett og brunt sukker til det er glatt. Bland inn eplesaus og egg.
- 33. Bland mel, natron, salt og krydderkrydder til gresskarpai, og rør det inn i eplesausblandingen. Vend inn rosiner.
- 44. Fordel røren jevnt i den forberedte formen.
- 55. Stek i ovnen i 20 til 25 minutter, til kaken er fast.
- 66. For å lage glasur: Varm smør i en liten kjele til det er smeltet og har fått en gyllen farge. Bland inn melis og vanilje. Rør gradvis inn melken til glasuren er glatt og smørbar.
- 77. Fordel glasuren over de avkjølte kakebiter før du skjærer dem i firkanter.