Grunnleggende Tehina-saus

Grunnleggende Tehina-saus

oppskrift på enkel tehinasaus som passer til mange retter. lær hvordan du lager en kremet og smakfull saus med få ingredienser. perfekt for hverdagsmiddag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hode hvitløk
  • 3/4 kopp sitronsaft (fra 3 sitroner)
  • 1 1/2 teskje kosher salt
  • 2 rause kopper tahini (helst Soom Tahini)
  • 1/2 teskje malt spisskummen

Fremgangsmåte

  1. 1Kna hvitløksfeddet i stykker med hendene, slik at de uskrelte fedd faller ned i en blender. Tilsett sitronsaft og 1/2 teskje salt. Kjør på høy hastighet i noen sekunder til du har en grov puré. La blandingen stå i 10 minutter for å la hvitløken bli mildere. Sil blandingen gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og press på fasthetene for å få ut så mye væske som mulig. Kast fasthetene. Tilsett tahini i den siltede sitronsaften i bollen, sammen med spisskummen og 1 teskje salt. Visp blandingen godt sammen til den er jevn (eller bruk en food processor), og tilsett isvann, noen spiseskjeer av gangen, for å tynne den ut. Sausen vil bli lysere i fargen når du visper. Når tahinien begynner å tykne eller bli fast, fortsett å tilsette isvann, litt etter litt (totalt omtrent 1 1/2 kopp), og visp energisk til du har en helt jevn, kremet og tykk saus. Smak til og tilsett eventuelt opptil 1 1/2 teskje mer salt og spisskummen hvis du ønsker det. Hvis du ikke skal bruke sausen med en gang, visp inn noen spiseskjeer med isvann for å løsne den før du setter den i kjøleskapet. Tahinisausen holder seg i en uke i kjøleskapet, eller den kan fryses i opptil en måned.
  2. 2Kna hvitløksfeddet i stykker med hendene, slik at de uskrelte fedd faller ned i en blender. Tilsett sitronsaft og 1/2 teskje salt. Kjør på høy hastighet i noen sekunder til du har en grov puré. La blandingen stå i 10 minutter for å la hvitløken bli mildere.
  3. 3Sil blandingen gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og press på fasthetene for å få ut så mye væske som mulig. Kast fasthetene. Tilsett tahini i den siltede sitronsaften i bollen, sammen med spisskummen og 1 teskje salt.
  4. 4Visp blandingen godt sammen til den er jevn (eller bruk en food processor), og tilsett isvann, noen spiseskjeer av gangen, for å tynne den ut. Sausen vil bli lysere i fargen når du visper. Når tahinien begynner å tykne eller bli fast, fortsett å tilsette isvann, litt etter litt (totalt omtrent 1 1/2 kopp), og visp energisk til du har en helt jevn, kremet og tykk saus.
  5. 5Smak til og tilsett eventuelt opptil 1 1/2 teskje mer salt og spisskummen hvis du ønsker det. Hvis du ikke skal bruke sausen med en gang, visp inn noen spiseskjeer med isvann for å løsne den før du setter den i kjøleskapet. Tahinisausen holder seg i en uke i kjøleskapet, eller den kan fryses i opptil en måned.