Pannestekt ørret med spinat og pinjekjerner

Pannestekt ørret med spinat og pinjekjerner

oppskrift på panert ørret med frisk spinat og ristede pinjekjerner. enkel og smakfull rett for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp gult maismel
  • 2. 4 (8 oz) ørretfileter, fortrinnsvis fra innsjø eller regnbueørret
  • 3. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 570 gram babyspinat, med eventuelle grove stilker fjernet
  • 5. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 6. 1/4 kopp pinjekjerner, ristet
  • 7. Tilbehør: Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg maismelet på en stor tallerken. Tørk fisken lett med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper, deretter vend filéen godt i maismelet. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykk stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter en tredjedel av spinaten under konstant omrøring til den er lett visnet, men fortsatt lys grønn, i 15 til 30 sekunder. Overfør den kokte spinaten til en bolle. Stek resten av spinaten med resten av oljen på samme måte. Krydre med salt. Tørk av pannen med et kjøkkenpapir, og varm deretter opp 2 spiseskjeer smør over moderat varme til skummet legger seg. Øk varmen til moderat høy og stek to filéer, med skinnsiden ned først, og snu én gang, til de er gyldne og akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter (ikke rengjør pannen). Gjenta med resten av smøret og filéene, og sett det brune smøret til side i pannen.
  2. 22. Legg maismelet på en stor tallerken. Tørk fisken lett med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper, deretter vend filéen godt i maismelet.
  3. 33. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykk stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek en tredjedel av spinaten under konstant omrøring til den er lett visnet, men fortsatt lys grønn, i 15 til 30 sekunder. Overfør den kokte spinaten til en bolle. Stek resten av spinaten med resten av oljen på samme måte. Krydre med salt.
  4. 44. Tørk av pannen med et kjøkkenpapir, og varm deretter opp 2 spiseskjeer smør over moderat varme til skummet legger seg. Øk varmen til moderat høy og stek to filéer, med skinnsiden ned først, og snu én gang, til de er gyldne og akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter (ikke rengjør pannen). Gjenta med resten av smøret og filéene, og sett det brune smøret til side i pannen.
  5. 55. Fordel spinaten på tallerkener og topp med pinjekjerner og fisk, og hell deretter det brune smøret over fisken.
  6. 66. Fordel spinaten på tallerkener og topp med pinjekjerner og fisk, og hell deretter det brune smøret over fisken.