
Sautert rød sveitsisk kål med hvitløk
Lær hvordan du lager en smakfull sautéed rød sveitsisk kål med hvitløk. En rask og enkel oppskrift perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 1/2 pund sveitserkål (helst rød; omtrent 4 bunt), vasket
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Fjern stilker og midtribber fra spinatbladene. Skjær stilker og midtribber i tynne skiver og sett til side. Hakk bladene grovt og sett til side separat. I en tung kjele på 10 til 12 liter, varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og surr de reserverte stilkene og midtribbene under omrøring til de er sprøtt møre. Tilsett hvitløk og surr, under omrøring, til hvitløken er duftende. Tilsett de reserverte bladene med vannet som klamrer seg til dem, og kok, vend med tang, til de faller sammen. Tilsett 1/2 kopp vann og kok, under lokk, over moderat varme til bladene er møre, ca. 4 minutter. Krydre spinaten med salt og pepper. Spinaten kan forberedes ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 2Fjern stilker og midtribber fra spinatbladene. Skjær stilker og midtribber i tynne skiver og sett til side. Hakk bladene grovt og sett til side separat.
- 3I en tung kjele på 10 til 12 liter, varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og surr de reserverte stilkene og midtribbene under omrøring til de er sprøtt møre. Tilsett hvitløk og surr, under omrøring, til hvitløken er duftende. Tilsett de reserverte bladene med vannet som klamrer seg til dem, og kok, vend med tang, til de faller sammen. Tilsett 1/2 kopp vann og kok, under lokk, over moderat varme til bladene er møre, ca. 4 minutter. Krydre spinaten med salt og pepper. Spinaten kan forberedes ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket.

