Stekt asiatisk tofu

Stekt asiatisk tofu

Lær hvordan du lager smakfull stir-fried asian tofu med denne enkle oppskriften. Perfekt for veganske middager med asiatisk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser fast tofu, avrent og veid i 30 minutter
  • 1/2 teskje revet tangerine- eller sitronzest
  • 2 spiseskjeer appelsinjuice
  • Salt og pepper
  • 2 spiseskjeer hoisinsaus
  • 1 spiseskje risvinseddik
  • 1 spiseskje lavsodium soyasaus
  • 1/2 teskje sukker
  • 1 teskje maisstivelse
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje og sesamolje hver
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • En kvart stor bit fersk ingefær, finhakket
  • 113 gram sopp, stilket og tynnsnittet
  • 3 kopper brokkolibuketter på ca. 2,5 cm
  • Salt og knust rød pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær tofuen i 2 cm store terninger og mariner den i sitruszest og -saft; krydre med salt og pepper. Bland hoisin, riseddik, soyasaus, sukker og maisstivelse; sett til side. Varm opp vegetabilsk olje og sesamolje i en 30 cm stor stekepanne til det er veldig varmt. Tilsett hvitløk og ingefær og wok i 10 sekunder. Ha i sopp og brokkoli, litt vann, dekk til og damp i 2 minutter eller til soppen og brokkolien begynner å bli møre. Tilsett tofuen. Rør sammen hoisinsausen for å blande maisstivelsen igjen, og hell den i pannen. Dekk til og la det småkoke i 30 sekunder til ett minutt for å tykne sausen. Krydre med salt og knust rød pepper.