Langtidskokt brisling (Machaca)
Oppdag hvordan du lager mørt og saftig slow-cooker braised brisket (machaca) med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 495 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 2 spiseskjeer Maggi-saus eller 1 spiseskje soyasaus pluss 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 serranoskrell, uten stilk og frø, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp olivenolje
- Én stor brisket av storfe på 1,5 til 2 kg, trimmet og delt i 3 store biter
- 3 spiseskjeer vegetabilsk eller olivenolje
- 1 1/2 kopp hakket løk (omtrent 1 stor)
- 1 kopp storfebuljong
- 1 kopp hakket rød paprika (omtrent 1 stor)
- 1/2 teskje tørket oregano
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 serranoskrell, uten stilk og frø, finhakket
- Én 800 grams boks hakkede tomater med juice
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 1/2 pund (omtrent 3 1/2 kopper) shredded Slow Koker Braised Brisket, oppvarmet
- Åtte 10 cm sprø mais-tostadaskjell
- 1 kopp revet isbergsalat
- 1 avokado, skrelt, kjernet og finhakket
- 1 kopp fersk tomatsalsa
- 1/2 kopp mexicansk krem eller rømme
- 115 gram smuldret queso fresco-ost (omtrent 1 kopp)
- Limebåter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For marinaden: Bland Maggi-saus, limesaft, 2 spiseskjeer vann, hvitløk og serranos i en middels stor bolle, krydre med salt og pepper. Mens du visper kontinuerlig, tilsett sakte olivenoljen. Legg brisket-bitene i en stor plastpose som er trygg for mat, og hell marinaden over. Vend kjøttet slik at det blir dekket av marinaden. Lukk posen godt og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer, eller helst over natten.
- 3La kjøttet komme til romtemperatur. Sil av marinaden og kast den.
- 4For brisketen: Hell oljen i bunnen av en slow cooker. Tilsett løk, buljong, chili, oregano, hvitløk, chiles, tomater, samt litt salt og pepper. Bland godt, og legg kjøttet forsiktig ned i væsken i bunnen av slow cookeren. Kok brisketen på middels høy varme til kjøttet er mørt og lett kan deles i biter med en gaffel, ca. 5 timer.
- 5Bruk en hullsleiv til å overføre kjøttet til et skjærebrett, og la det stå til det er kaldt nok til å håndteres, ca. 15 minutter. Riv kjøttet i 5 cm lange biter. Legg det revne kjøttet tilbake i slow cookeren, rør om for å blande, og la det stå til det er varmt, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper, om nødvendig.
- 6Det varme, braiserte kjøttet kan brukes til å fylle burritos, tacos, tostadas eller smørbrød. Rester kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil 3 dager, eller fryses i plastposer eller beholdere i opptil 1 måned.
- 7For tostadas: Fordel ca. 1/3 kopp av det varme kjøttet over hver sprø skjell. Topp hver tostada med ca. 2 spiseskjeer salat, litt hakket avocado og 2 spiseskjeer salsa. Drypp ca. 1 spiseskje crème over, og pynt med smuldret queso fresco.
- 8Server med limebåter på siden, slik at man kan presse over toppen før servering.