Sesam- og anisbrød

Sesam- og anisbrød

Lær hvordan du lager saftig og aromatisk sesame-anise bread med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pund ferdiglaget pizzadeig, romtemperert, revet i biter
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til bakepapiret
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 spiseskjeer sesamfrø
  • 1 teskje anisfrø
  • 1 spiseskje appelsinblomstvann (eller 1/4 teskje revet sitronskall og appelsinskall)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland pizzadeigen, olivenolje, smeltet smør, sukker, sesamfrø, anisfrø og appelsinblomstvann i en food processor; pulsér til ingrediensene er godt blandet og deigen samler seg rundt kniven. Legg et bakepapir på et stekebrett og pensle lett med olje. Form deigen til en ball og trykk den ut til en 15 cm stor sirkel på bakepapiret. Dekk med et stort skjærebrett eller en bolle; la heve på et lunt sted til den er luftig og har utvidet seg til en flat runding, ca. 1 time, 30 minutter til 2 timer.
  2. 2Sett et opp-ned stekebrett i ovnen og forvarm til 200°C. Fjern bollen med deigen; plasser stekebrettet med deigen på det varme stekebrettet i ovnen og stek til den er gyllen, ca. 15 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 150°C og fortsett å steke til brødet høres hul ut når du banker på det, ytterligere 15–20 minutter. La det avkjøle litt før du skjærer i det.
  3. 3Fotograf: Christina Holmes