Veldig best blåbærkakemiks!

Veldig best blåbærkakemiks!

oppskrift på den aller beste blåbærsmuldrepai. enkel, rask og perfekt for sommeren. nyt en smakfull dessert med friske blåbær.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 kopper ferske eller frosne blåbær
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 sitron, presset
  • 1 kopp hvitt sukker, eller etter smak
  • 1/2 teskje allsidig mel
  • 1 spiseskje smør, smeltet
  • 1 3/4 kopper allsidig mel
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 6 spiseskjeer hvitt sukker
  • 5 spiseskjeer smør
  • 1 kopp melk
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 klype malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 20 cm kvadratisk ildfast form lett. Legg blåbærene i formen, og bland dem med vanilje og sitronsaft. Strø over 1 kopp sukker og 1/2 teskje mel, og rør inn den spiseskjeen med smeltet smør. Sett til side.
  2. 2I en middels stor bolle, rør sammen 1 3/4 kopper mel, bakepulver og 6 spiseskjeer sukker. Gni inn 5 spiseskjeer smør med fingrene, eller bruk en kakespade for å kutte det inn til det er i små biter. Lag en fordypning i midten, og rør raskt inn melken. Bland bare til det er fuktig. Du skal ha en veldig tykk røre, eller en veldig våt deig. Det kan hende du må tilsette en liten skvett mer melk. Dekk til, og la røren hvile i 10 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Skje røren over blåbærene, og la det være noen små åpninger slik at bærene kan titte gjennom. Bland sammen kanel og 2 teskjeer sukker, og strø over toppen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 25 minutter, eller til toppen er gyllenbrun. En kniv som settes inn i toppen skal komme ut ren – selvfølgelig vil det være blåbærsirup på kniven. La kaken avkjøle til den er akkurat lunken før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager.