
San Francisco Bay Cioppino
oppskrift på san francisco bay cioppino, en smakfull sjømatgryte fra california. perfekt for en sommer- eller vintermiddag med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 levende dungenesskrabber
- 2 pund reker med hodet på
- 2 dusin blåskjell
- 3 pund store levende blåskjell
- 2 pund stripet torskefilet
- 1 pund kveitefilet
- 1 pund lingkote
- 1 pund rensede, skivede blekksprikringer
- 1 pund fersk ål, skåret i biter
- 1/2 kopp basilikumblader
- 1 spiseskje knuste rød pepperflak
- 1/2 kopp pluss 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 store løk, hakket (ca. 2 kopper)
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 gul paprika, hakket
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 kopper hermetiske plommetomater
- 1 pint rød Zinfandel-vin
- 1 kvart skalldyrkraft (se oppskrift nedenfor)
- 1 kopp tørr sherry
- Urtesekk: timian, oregano, laurbærblad, persille bundet i osteklede
- 1 kopp tørkede porcini-sopper, vasket og bløtlagt
Fremgangsmåte
- 1Forbered sjømat. Fjern ryggskjoldet fra krabbene, rens ut gjeller og innvoller, og del krabbene i kvarter. Skrell halen fra rekene, men la hodene sitte på. Vask blåskjell og muslinger grundig. Kutt stripet torsk, kveite og lingcod i 2,5 cm store terninger. Legg fisken i en stor bolle, og hold blekksprut og ål adskilt. Drypp fisken og blekkspruten med 3 spiseskjeer olivenolje og mariner med basilikumblader og rød pepperflak.
- 2Varm opp olje i en stor kjele. Tilsett løk, paprika, hvitløk, tomater, vin, skalldyrkraft, sherry, krydderpose og sopp. Krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 1 time.
- 3Legg krabbekvarter, reker, blåskjell og muslinger i et lag i bunnen av en stor kjele. Legg fisken oppå i lag. Hell over varm kraft og smak til med salt og pepper. Tilsett mer salt og pepper om nødvendig. La det småkoke forsiktig, og la fisken og skalldyrene koke sakte. Fjern den kokte fisken og legg den på et fat. Fortsett å koke skalldyrene, og fjern dem etter hvert som skjellene åpner seg. Server i boller med kraft og surdeigsbrød.
- 4Skalldyrkraft: Bland krabbeskjell og rekeskjell, 1 kopp hvitvin, 2 liter vann og 1 kopp grønnsaks-mirepoix (ternede gulrøtter, løk og selleri).