
Zabaione med krem: Zabaglione med krem
Lær hvordan du lager den klassiske italienske desserten zabaione med krem. En enkel og deilig oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 6 store eggeplommer
- 2. 6 spiseskjeer sukker
- 3. 6 spiseskjeer Vin Santo-vin eller Marsala
- 4. 1 kopp pisket krem
- 5. 1/2 kopp ferske blåbær
Fremgangsmåte
- 11. Ha eggeplommene i en rustfri stålskål. Visp inn sukkeret og Vin Santo-vin eller Marsala.
- 22. Kok opp vann i en kjele. Senk varmen og plasser stålskålen over, men ikke i, vannet. Visp eggeplommeblandingen i 8 minutter, eller til den blir lys og kremete. Pass på varmen, ellers kan det bli eggerøre. Sett til side og la den avkjøle.
- 33. I en annen bolle, pisk fløten med en håndmixer.
- 44. Vend forsiktig zabaioneen inn i den piskede fløten med en slikkepott, og sett det i kjøleskapet i ca. 30 minutter, eller til det er klart til servering. Server i glass med blåbær på toppen.