Zabaione med krem: Zabaglione med krem

Zabaione med krem: Zabaglione med krem

Lær hvordan du lager den klassiske italienske desserten zabaione med krem. En enkel og deilig oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 store eggeplommer
  • 2. 6 spiseskjeer sukker
  • 3. 6 spiseskjeer Vin Santo-vin eller Marsala
  • 4. 1 kopp pisket krem
  • 5. 1/2 kopp ferske blåbær

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha eggeplommene i en rustfri stålskål. Visp inn sukkeret og Vin Santo-vin eller Marsala.
  2. 22. Kok opp vann i en kjele. Senk varmen og plasser stålskålen over, men ikke i, vannet. Visp eggeplommeblandingen i 8 minutter, eller til den blir lys og kremete. Pass på varmen, ellers kan det bli eggerøre. Sett til side og la den avkjøle.
  3. 33. I en annen bolle, pisk fløten med en håndmixer.
  4. 44. Vend forsiktig zabaioneen inn i den piskede fløten med en slikkepott, og sett det i kjøleskapet i ca. 30 minutter, eller til det er klart til servering. Server i glass med blåbær på toppen.