Kjele-kake

Kjele-kake

Lær hvordan du lager en deilig cauldron cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for fest eller helgekos. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Koking spray
  • 2 esker med 16-18 unser sjokoladekakemiks (pluss nødvendige ingredienser)
  • 2 esker med 3 unser limegelé
  • 3 store tuber med 16 unser mørk sjokoladeglasur
  • 1/2 stor tub med 16 unser hvit glasur
  • Sort matfarge
  • 10 til 12 stykker av hver av gule, oransje og røde gelefruktstykker
  • 2 mini sjokoladekledde doughnuts

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør fire 23-centimeters kakeformer med kokespray. Forbered kakerøren; fordel røren i formene og stek og avkjøl som anvist. I mellomtiden, forbered gelatinen som anvist.
  2. 2Jevn ut de bulede toppene på kakene med en lang serrert kniv. Stabl tre av kakene på en liten pappskive med et tynt lag sjokoladekrem mellom hver kake. Frys i minst 30 minutter.
  3. 3Sett kaken med tre lag på en opp-ned kakeform (slik blir det lettere å trimme). Bruk en liten serrert kniv til å trimme den nederste kanten av kaken for å gjøre den rund, og deretter den øverste kanten. Pynt toppen med frosting.
  4. 4Plasser den gjenværende kakebunnen oppå den tredelte kaken; frys i minst 30 minutter. Trim rundt denne lagdelen i en vinkel, og skjær inn mot midten slik at den ligner en lav skål.
  5. 5Skjær ut og fjern midten av den øverste kakebunnen, ca. 15 cm bred og 5 cm dyp. Dekk innsiden av hullet med hvit frosting.
  6. 6Farg den gjenværende sjokoladekremen svart. Dekk den eksponerte kaken med et tynt lag svart frosting; frys i ca. 20 minutter, og dekk deretter med resten av frostingen (sett til side omtrent 1 spiseskje). Sett kaken tilbake i fryseren.
  7. 7Når gelatinen er stiv, rør den sammen til den er klumpete. Sett den tilbake i kjøleskapet til den skal serveres.
  8. 8Lag flammene: Bruk en liten kniv til å dele gummifruktskivene i to for å lage to tynnere skiver. Press noen biter av ulike farger sammen med fingrene som vist. Gjenta for å lage omtrent 20 flammer.
  9. 9Press flammene rundt bunnen av kaken. Kutt av en tredjedel av hver doughnut. Bruk den reserverte svarte frostingen som lim, og trykk doughnutene inn mot sidene av kaken som håndtak. Tilsett gelatinen rett før servering.
  10. 10Fotografert av Levi Brown