
Laksesuppe
Lær hvordan du lager en kremet og velsmakende salmon chowder. Perfekt for kalde dager, enkel å lage, og full av smak. Prøv oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss canolaolje
- 2. 20 rekeskall
- 3. 1/2 løk, hakket
- 4. 1/4 bunt fersk timian
- 5. 2 laurbærblad
- 6. 1 ss svarte pepperkorn
- 7. 1 sitron, skrelt
- 8. 1 Roma-tomat, frøet og hakket
- 9. 1/2 kopp hvitvin
- 10. 4 1/2 kopper vann
- 11. 2 ss canolaolje
- 12. 2 store søtløker, kuttet i store terninger
- 13. 1/2 pund bacon, kokt og kuttet i 1/4-tommers terninger
- 14. 1/2 stilk selleri, kuttet i store terninger
- 15. 4 mellomstore Yukon Gold-poteter, kuttet i store terninger
- 16. 1 ts finhakket fersk timian
- 17. 1 kopp kremfløte
- 18. 900 gram vill konge-laks, kuttet i 3/4-tommers terninger
- 19. Salt og nykvernet svart pepper
- 20. 2 ss sitronsaft
- 21. 1 ts finhakket fersk estragon
- 22. 1 ts finhakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Til skalldyrkraft: I en stor kjele over svak varme, tilsett oljen og surr skalldyrene med løk, timian, laurbærblad, pepperkorn, sitron og tomat i 2 til 3 minutter. Tilsett hvitvin og vann, og la det småkoke i 45 minutter. Sil av og sett til side.
- 22. Til chowderen: I en stor kjele over svak varme, tilsett oljen og surr løken med bacon og selleri i 5 til 6 minutter. Tilsett potetene og surr i ytterligere 5 minutter. Tilsett timian, skalldyrkraften og fløten, og la det småkoke i 15 til 20 minutter. Tilsett laksen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ved servering, pynt med estragon og gressløk.
- 33. ;